Четвъртък, 30 Май 2024

Пламен Бобоков: Борисов, Пеевски и Гешев е триумвиратът, който управлява

Пламен Бобоков: Борисов, Пеевски и Гешев е триумвиратът, който управлява
Публикация   18:32     29 Ноемв, 2020 /     akcent.bg   /     1993

Премиерът е лъжец и манипулатор, твърди бизнесменът

   Борисов, Пеевски и Гешев е триумвиратът, който управлява. Премиерът е лъжец и манипулатор. Предполагам, че нещата намерени в неговите чекмеджета са негови, а той отрича това. Това заяви пред бТВ бизнесменът Пламен Бобоков.

   За президента пък Пламен Бобоков заяви, че го познава от 3 години. „Познавам се с президента от три години, винаги сме общували във формална обстановка”, добави още Пламен Бобоков.

    „Живеем в страна на лъжци, а в страната на лъжците всичко е болест“, заяви Пламен Бобоков, цитирайки думи на известния италиански писател Джани Родари.

   Пламен Бобоков заяви, че оповестената от прокуратурата комуникация между него и президента Румен Радев не се е съдържала в иззетите от него електронни устройства. „Аз, в тези иззети електронни устройства не съм имал телефона на президента“, каза той и предположи: „Най-вероятно те са подслушвали президента“. Бобоков не отрече да е имал комуникация с Радев, но не от въпросния телефон.

   На въпрос откога се познава с държавния глава, той отговори: „Познавам се от три години с президента, или от две, не мога да си спомня“, подчертавайки, че си е общувал с него единствено във формална обстановка.

   Той призна и за комуникация с жената на президента – Десислава Радева, но бе категоричен, че тя се е изчерпвала единствено до изпращане на поздрави по празниците.

   Попитан още ли говори на „Бос“ на г-н Борисов, Бобоков заяви: „Отдавна не му говоря на нищо. Не виждам смисъл да си общувам с този човек. Сега е в позиция, в която е доказал, че е голям лъжец и манипулатор“.

   Пламен Бобоков изрази съмнение, че в основата на цялата тази история стои желанието на депутата от ДПС Делян Пеевски да придобие бизнеса на двамата братя. Единственият човек, който иска да придобие бизнеса ми, е Пеевски, каза Пламен Бобоков.

    Пеевски блокира банковото финансиране, добави Атанас Бобоков.

   Борисов не може да се скрие. Той е много страхлив човек, изпитва страшен ужас от това, че това, което е причинил на хората, може да му се върне, коментира още Пламен Бобоков.

   От своя страна брат му бизнесменът Атанас Бобоков заяви, че ще се освидетелства и ще си търси правата, след като преди дни съдът го пусна под гаранция от 2 млн. лева.

   Ужасяващи са условията в ареста. Най-лошото е, че няма светлина, няма възможност за движение. Не казвам, че надзирателите са лоши. Аз бях в килия със специален режим. Хората разбират всичко, в ареста много малко хора смятат, че имам някаква вина, добави Атанас Бобоков.

   Учудващото е, че и другите бизнесмени знаят какво се цели – и Арабаджиев, неговото семейство, жена, дете и други. Не ми е удобно да споменавам толкова народ, който е бил репресиран по същата схема. Това са схеми, които не те удрят лично, а ако имаш семейство. И Миню Стайков е бил там. Мъчат хората просто, заяви Атанас Бобоков.

   Някои хора, които са в ареста се разболяват, на мен ми е сменяна колянната става преди. Аз ще се освидетелствам тези дни и ще си търся правата. Държавата ще плаща пари за това, че ме е държала в такива условия и без никаква медицинска помощ. 40 дни съм бил в болницата на затвор София. То си е болница, това е затвор, но ме прегледа ортопед един път за 40 дни. Той има договор на 30 дни да дойде веднъж в болницата. Човекът ми каза, че трябва да се лекувам навън. Да, имах физиотерапия, тя се постара сестрата, но какво може да направиш в болницата.

   За гаранцията му от 2 млн. лева, Атанас Бобоков каза, че това е подигравка. В делото се вижда, че няма никакви доказателства. Това е гавра, това е специализиран съд, той може да каже каквото си иска. Там няма контрол. Аз искам домашен арест, което е по-лошата мярка, те казват, не домашният арест е като да си в следствения арест, затова ние ще направим по-леката мярка – гаранция от 2 млн. лева, добави още Атанас Бобоков.

   Ще направя фондация, която да защитава правата на арестантите и на затворниците. Това се третира като някаква измет. Министерството на правосъдието дава едни справки на ЕС, които са лъжа, че тук са едва ли не европейските условия, заяви още Атанас Бобоков. Гаранциите са платени по сметки, не са в златни кюлчета, така плаща истинският бизнес, отбеляза пък Пламен Бобоков. /БГНЕСКоментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha