Област Русе се нарежда на пето място по брой заразени за денонощие със 132 заразени

 Област Русе се нарежда на пето място по брой заразени за денонощие със 132 заразени
Публикация   13:34     31 Окт, 2020 /     akcent.bg   /     695

    132 нови случая на COVID-19 са установени на територията на област Русе за изминалото денонощие. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За съжаление това е пореден антирекорд по брой заразени за региона. Предходният такъв беше обявен вчера, когато само за предходните 24 часа болните от коронавирус в Русенско достигнаха 130 души. Сравнявайки числото на новозаразените с това във всички останали области излиза, че за денонощието област Русе се нарежда на пето място по брой заразени веднага след София (столица), Пловдив, Варна и Благоевград. След Русе е област Стара Загора, а с най-малко нови болни е Видин – 13.

   От новорегистрираните 132 случая на коронавирусна инфекция в областта 129 остават на домашна изолация, а трима са хоспитализирани. Най-много 115 са случаите в община Русе. По няколко случая са установени и в другите общини от областта, с изключение на Две могили, където от началото на пандемията случаите са 12.

За изминалото денонощие още един човек е починал. Става дума за 64-годишна жена от гр. Русе, за която няма данни да е била с придружаващи заболявания. Тя е била с положителен PCR тест за COVID-19 и съответно е била приета на болнично лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. От началото на пандемията до днес с положителен PCR тест за коронавирус от областта са починали 36 души на възраст между 50 и 91 години. За денонощието няма новоизлекувани, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско остават 474.

   С установените случаи диагностицираните с COVID-19 от началото на пандемията достигнаха 1395, като активните случаи са 885. Към момента 109 души с коронавирус са на болнично лечение, а останалите 776 са под домашна изолация.

 

Тагове : коронавирус ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha