68 от 93 заболели в дом "Възраждане" вече са оздравели

68 от 93 заболели в дом
Публикация   08:34     21 Авг, 2020 /     akcent.bg   /     454

За последните 24 часа броят на оздравелите от COVID-19 в Русенско се увеличи с още шестима души, като пет от тях са обитатели на дом за стари хора „Възраждане“. Това съобщиха днес от Областния опаративен щаб.

  Така, излекуваните от  коронавирусната инфекция от социалното заведение станаха 68, като 62-ма от тях са от потребителите на услугата. 18 от обитателите са настанени в Кризисен център „Каритас“, а останалите 37 на 4-тия етаж на дома за стари хора. Други петима обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция.

   Общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение е 93-ма души, от които 84-ма обитатели и девет души персонал. От обитателите на дома 6 души все още остават на болнично лечение. Двама от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, а един е в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Други 8, които са безсимптомни, са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе.

   От персонала, работещ там, под домашна изолация все още остават една от санитарките, както и социалният работник и социалният асистент, а шестима са оздравели.

  Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha