Събота, 27 Април 2024

Народните представители от ВМРО няма да участват в насроченото от Корнелия Нинова, заседание на НС

Народните представители от ВМРО няма да участват в насроченото от Корнелия Нинова, заседание на НС
Публикация   09:11     13 Авг, 2020 /     akcent.bg   /     622

    Народните представители от ВМРО няма да участват в насроченото от Корнелия Нинова, заседание на НС. Причините са много, но основната е, че не желаем да бъдем фон във вътрешнопартийните битки за избор на лидер в БСП. Не желаем да поощряваме доказаната нечистоплътност на тази партия при употребата на институциите в частна полза. Изобщо няма да коментираме нежеланието на вносителите да се запознаят с Конституцията, в която са се клели, и която определя като изрично правомощие на Министерски съвет внасянето на Закон за държавния бюджет.

   Забележимо обаче е желанието за флирт с протестиращите, които, водени от собствените си политически амбиции и антагонизъм, системно нарушават обществения ред и посягат на изконни човешки и граждански права на инакомислещото мнозинство. Не желаем да даваме допълнителна трибуна, на и безтова медийно доминиращите тези, на този „революционен авангард“, който съвсем по ленински иска да ни освобождава от нещо и разнася ковчези и бесилки. Нееднократно сме казвали, че сме чули посланието на необременените и желаещи позитивна промяна в много посоки хора и отговорно ще поставим това в дневния ред на институциите – без популизъм и желание за дребни дивиденти.

   ВМРО счита, че мандатът ни в това НС ще бъде изпълнен едва тогава, когато основни наши приоритети бъдат реализирани:
-Повишение доходите на пенсионерите и минимална пенсия от 300 лв. следва да бъде приета със Закона за държавния бюджет за 2021 г. и това касае над 2 млн. пенсионери.
-Измененията на ЗЗД и приемането на Закон за частния фалит, които да сложат край на робството на вечните длъжници, касаещо на 600 000 българи.
-Да дадем шанса на милионите българи зад граница да се заселват трайно, да учат и работят в Родината, като мощна мярка срещу демографската катастрофа и запълване на недостига на работна ръка, е също наше законодателно предложение.
-Нека добавим мерките за подкрепа на малките и средни земеделски и индустриални производители, на родителите и самоосигуряващите се във връзка с епидемията.
-Да добавим мерките за овладяване на битовата престъпност, вкл. разширяване пределите на неизбежната отбрана, наказанията за малките кражби, за незаконната сеч и вредителство в полските имоти. Създаването на доброволни отряди към МВР.
-Криминализиране проповядването на радикален ислям и изсветляване парите на неправителствените организации, финансирани от чужбина, е важен въпрос за националната сигурност.
-Наборната военна служба и повишаване боеспособността на армията.
-Приемането на Кодекс за социално подпомагане, който да обхване всички нужди на хората с увреждания, да гарантира правата на децата и семействата и да сложи край на социалния паразитизъм и да отмени Закона за социалните услуги.
-Приемането на Концепцията за интеграция на маргиналните цигански общности, чрез труд, образование и законопослушание, касае на практика бъдещето на всички в България.

   Това са само част от нещата, които следва да бъдат решени в следващите месеци и от тях зависи съдбата на милиони хора. Нелепо е те да стават заложници на политическата омраза на една малка радикализирана обществена група – от една страна – и на боязън и желание за минимизиране на политически щети – от друга. Ние не оценяваме престоя си във властта по това дали в следващия парламент ще вкараме повече или по-малко депутати. Трябва да се свършат реални неща за хората и за бъдещето на нацията! Дезертирането от позиция не е в стила на ВМРО.

   Още по-малко, когато основната политическа цел на хората, които превзеха протеста и се представят за политическа алтернатива, въпреки тежкото си политическо минало, е в разрез с всичко, което отстояваме:
-Националния интерес преди интересите на всяка друга държава, преди интересите на ЕС.
-Защита на традиционната ни ценностната система и противодействие на Истанбулска конвенция и джендър пропагандата.
-Изграждане на големите инвестиционни проекти, като газопроводи и АЕЦ, от които полза би имал всеки българин.
-Недопускане завръщането на ДПС във властта.

   Всичко това ни кара да искаме активни управленски и законодателни действия в полза на българския народ през следващите месеци. Преодоляване на кризата чрез диалог и търсене на консенсус и национално съгласие. Надяваме се да има политическа воля за това!

   Бягството от отговорност води до хаос и липса на перспектива за всички българи.



Коментари

  •     Монев 

    Историческата магистрала Русе -В.Търново,300 лева минимална пенсия,полицай във всяко село гарантиращ спокойствието самотните хора,вън ДПС от управлението на държавата,всичката тази демагогия на куп, гарантира мястото в 44-тото НС на "баш" русенския "войвода"! Ако ВНС стане факт,народните калпаци от 240 паднат на 120,нито днешните патерици,инвалидни колички и други "помощни" средства на Борисов,могат дори и да помислят,че ще влязат в следващото 45-то НС!Това са фактите!Какво ще кажат сондажниците от "известната" агенция "БароВетър",важи единствено и само за тия,които са ги поръчали!

Коментирай

   captcha