Събота, 19 Октомври 2024

Две жени са новите болни от COVID - 19, едната е в болница

Две жени са новите болни от COVID - 19, едната е в болница
Публикация   09 Авг, 2020   /     akcent.bg   /     144

Общо смъртните случаи на хора с коронавирусна инфекция от област Русе станаха дванайсет, като седем от тях са от дома за стари хора „Възраждане“

   По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са констатирани два нови случая на коронавирус. Става дума за две жени на 43 и 53 години от гр. Русе. Понастоящем и двете са в стабилно здравословно състояние, като 53-годишната жена е оставена под домашна изолация, докато 43-годишната е хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

   Така, диагностицираните с COVID-19 в областта от началото на пандемията станаха 253-ма, като активните случаи са 128. От тях 42-ма души са на болнично лечение, а другите 86 са под домашна изолация.

   През вчерашния ден са починали двама мъже на 79 и 87 години. И двамата са от дома за стари хора „Възраждане“ в Русе. Те са били с положителен PCR тест за коронавирус и са били хоспитализирани съответно в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ и в Университетска болница „Канев“.

   Общо смъртните случаи на хора с коронавирусна инфекция от област Русе станаха дванайсет, като седем от тях са от дома за стари хора „Възраждане“.

   Припомняме, че по-рано през деня от Областния оперативен щаб информираха за първи излекуван сред обитателите на социалното заведение. Става дума за 82-годишна жена, която след два отрицателни резултата от PCR тест, е изписана през вчерашния ден от инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. Днес след два отрицателни PCR теста бяха изписан още трима обитатели на дома – мъж на 82-годишна възраст и две жени на 77 и 84 години, както и двама души от персонала, работещ там.

   Предвидено е възрастните хора от дома след изписването им от лечебните заведения да бъдат настанявани в кризисен център „Каритас”.

   Областният оперативен щаб и Регионалната здравна инспекция ежедневно следят ситуацията с разпространението на COVID-19 в областта, а медицинският персонал на двете университетски болници „Канев“ и „Медика Русе“, както и на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ полагат всички необходими грижи за хоспитализираните пациенти.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още