Вторник, 14 Май 2024

На прибежки из тъмните улички Дариткова се спаси от протестния гняв

 На прибежки из тъмните улички Дариткова се спаси от протестния гняв
Публикация   07:46     25 Юли, 2020 /     akcent.bg   /     371

   С голям екшън пред сградата на БНТ приключи 16-ият протест в столицата. Приклещени в сградата на телевизията се оказаха шефът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Двете трябваше да стоят часове в нея, а после на прибежки с полиция да бъдат изведени на безопасно място. Нинова също стана мишена на гняв, макар да подкрепя протестите, а пък Дариткова се спаси като във филмите - из тъмните улички, прескачайки разрушена телена ограда.

  Двете бяха в БНТ за участие в "Панорама". През това време пред сградата се бяха събрали протестиращи, които настояват за оставката на шефа на телевизията Емил Кошлуков. Демонстрацията там е ежедневна. Някъде около прикючването на "Панорама" към сградата на БНТ се отправиха и протестиращи от Орлов мост. Полицията също зае своето място.

   В крайна сметка броят на протестиращите се увеличи и пред сградата на БНТ стана доста горещо. Демонстрантите чакаха Дариткова, за да излеят гнева си, но тя не излезе. Входовете на БНТ бяха залостени, плътен полицейски кордон ги охраняваше. Докато стоя в телевизията, тя написа във "Фейсбук": Няма да допусна да бъда използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция! Всички обаче имаме своите права!". Стана ясно също, че протестиращите недолюбват и Нинова, която също не излизаше. Събраха се още протестиращи, призовани в социалните мрежи.

   Около 23.30 часа Нинова излезе с помощта на полицията. Протестиращите я преследваха с викове "Оставка", тя успя да се качи в такси. Далеч по-интересна обаче бе операцията по извеждането на Дариткова. Този екшън също се случи някъде около 23.30 - с помощта на полиция Дариткова излезе, влезе в автомобил, като демонстрантите я замеряха с предмети. Викаха и "Оставка". Имаше сблъсъци с полицията. Колата направи опит да тръгне, но демонстрантите обърнаха няколко контейнера, за да не може да мине. Дойде още полиция, след което униформените направиха опит да осигурят коридор сред множеството. Напрежението ескалира неимоверно. Но накрая няколко протестиращи бяха допуснати до колата, за да се окаже, че е... празна - Дариткова е била изведена междувременно през околните тъмни улички, а полицията й бе проправила път като разрушила телена ограда в близост до частен паркинг



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha