Събота, 19 Октомври 2024

Мъж и жена са новите случаи на коронавирус в Русенско, жената е в болница

Мъж и жена са новите случаи на коронавирус в Русенско, жената е в болница
Публикация   19 Юли, 2020   /     akcent.bg   /     738

71-годишната жена е с двустранна бронхопневмония и от вчера е настанена в Тубдиспансера

   По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани два нови случая на коронавирус за последното денонощие. Става дума за мъж на 43-годишна възраст от гр. Русе и жена на 71 години от село Николово. Мъжът е в добро общо състояние, без сериозна симптоматика и за момента се намира под домашна изолация. 71-годишната жена е с двустранна бронхопневмония и от вчера е хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, като за сега е в стабилно състояние.

   Отчитайки новообявените случаи общият брой на диагностицираните с COVID-19 в Русенско стана 97 души, като от тях активни са 68. От всички активни случаи към момента 41 са домашно лечение, а останалите 27 са хоспитализирани. От хоспитализираните един пациент продължава да бъде в тежко състояние. Касае се за 67-годишен мъж от гр. Русе, който от миналата неделя беше преведен от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“, където е интубиран.

   Освен споменатите 27 пациенти от областта на болнично лечение се намират още трима пациенти – двама от област Разград и един от Търговище.

   От активните случаи 46% са мъжете, а жените са 54%, което като бройка означава съответно 31 и 37. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 55 са жените, а мъжете са 42, което в проценти е респективно 57% и 43%.

   От всички 68 активни случая в момента 12 души, т.е. 18% не проявяват никакви симптоми, а останалите 56 човека са с различни оплаквания, най-често изразяващи се в суха кашлица, отпадналост, хрема, повишена телесна температура, както и загубва на вкус и обоняние.

   Към момента поставените под карантина в областта лица са 375, а за други 6535 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6910.

Тагове : коронавирус ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha