Рекорд! 10 нови случая на COVID-19 в област Русе за последните 24 часа- пет от тях са в болница

Рекорд! 10 нови случая на COVID-19 в област Русе за последните 24 часа- пет от тях са в болница
Публикация   15:42     16 Юли, 2020 /     akcent.bg   /     740

Над 680 души от региона са били или продължават да бъдат под карантина

   По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани десет нови случая на коронавирус за последното денонощие. От тях пет са на домашно лечение, а останалите пет са хоспитализирани. От приетите на болнично лечение трима се намират в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“ и по един в УМБАЛ „Медика Русе“ и в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. В УМБАЛ „Канев“ за лечение са настанени 44-годишен мъж от гр. Русе и две жени на 73 и 76 години съответно от гр. Русе и село Баниска. И двете жени са с бронхопневмония, като 76-годишната пациентката от Баниска е в по-увредено състояние, но е стабилизирана. 44-годишният мъж е с повишена телесна температура и суха кашлица. Той е син на 68-годишната жена от село Кацелово, чиято положителна PCR-проба за COVID-19 беше съобщена на 10-ти юли. В УМБАЛ „Медика Русе“ е приет 41-годишен мъж, а в Белодробната болница мъж на 43-годишна възраст. И двамата са също от гр. Русе, като 41- годишният мъж е с бронхопневмония, а сред симптомите му са още кашлица, хрема и повишена телесна температура.

   Под домашна карантина са други пет души, като тяхната възраст варира между 6 и 21 години. Всички те са от гр. Русе, като три от тях са момичета на 16, 20 и 21 години, а останалите са две момчета на 6 и 19 години.

   Важно е да се отбележи, че при пет от новооткритите случаи е установена епидемична връзка и по-точно става дума за заболели лица в семействата.

   В крайна сметка от всички активни случаи към момента 31 са домашно лечение, а останалите 25 са хоспитализирани.

   Отчитайки новообявените случаи общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 80 души, като от тях активни са 56.

   От активните случаи 46% са мъжете, а жените са 54%, което като бройка означава съответно 26 и 30. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 43 са жените, а мъжете са 37, което в проценти е респективно 54% и 46%.

   Към момента поставените под карантина в областта лица са 632, а за други 6207 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6839.

 

Тагове : COVID-19 ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha