За късата народна памет... и за поредния фалшив залп за справедливост

За късата народна памет...  и за поредния фалшив залп за справедливост
Публикация   09:16     18 Май, 2020 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     2309

Някой помни ли вече, че общинските съветници щяха да намаляват заплатите си?

"Локомотивен и вагонен завод" ЕАД - Русе не работи от вчера (26.07.10), а служителите на фирмата са пуснати в платен годишен отпуск

  - март 2006 Заводът посреща своята 140-а годишнина без производствена дейност само с двадесетина души обслужващ персонал ЛBЗ бe oбocoбeнa чacт oт HK БДЖ и бe пpoдaдeн пpeз пepиoдa oĸтoмвpи - дeĸeмвpи 1999 г. чpeз ĸoнĸypc нa "Джoнyил Keйбъл" AД - Coфия oт тoгaвaшния cи пpинципaл Mиниcтepcтвoтo нa тpaнcпopтa зa 5 900 000 лeвa.

   -  юли 2012 Локомотивният и вагонен завод (ЛВЗ) в Русе, официално бе обявен във фалит....

  По-късно фирма на Васил Божков успява да заложи най- старото машиностроително предприятие в Русе пред различни банки и да получи 80 млн. лева.

  Всъщност, това е част от демократичните промени в Дунавската столица, довели до краха на икономическия потенциал на града и без корона вирус.

  Всъщност, ако някой все още помни, с идването си на власт главният прокурор Гешев обяви, че се почва разследване на приватизацията в България. И то ще започне от началото и...

  Кой и дали някой е повярвал на надуването на свирката и изпескането на парата е отделен въпрос. Но само от унищожаването на ЛВЗ един уважаван до скоро богат бизнесмен спечели сериозни пари, а след себе си остави руини.

  Тъжни спомени оставят и емблематични предприятия, единствени на Бълканите като "Хлебна мая" и "Изома". "Бимас" остана една гола площадка и последните следи бяха изтрити с разрушаването на един комин.

  Тъжно и обрасъл стои трапът, на мястото на който се намираше "Петър Караминчев". Няма завод ЗИТА, заводът за малки трактори. Месокомбинат Русе е само спомен от едно познато в цяла българия Русенско варено. За циничните и за тогава 126 000 германски марки бе продадена "Дунавска коприна" на германска фирма за пердета.

   Само руини документират за съществуването на Кожарския завод "Приста", а накогашната текстилна фабрика "Вела Пискова", по- късно именувана "Ирис", също е в историята.

   Говорят за стимулиране на българското земеделие... За няколко години бяха унищожени 11 консервни фабрики в Русенско, включително и "Дунавия". Колко години ще е необходимо да се създадат нови мощности? А дали и някой говори сериозно?

   Безпаметно поколение... Затова и сме на това дередже...  А за поредния фитил, че ще нищят приватизацията- това е като пясъкът, който идва от Сахара... переодично...

  Впрочем, някой помни ли, че сегашните общински съветници щяха да си намалят заплатите??? Всъщност, на някой пука ли му, че го лъжат...

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha