Събота, 19 Октомври 2024

Какво трябва да се прави в случай на коронавирус Пневмония

Какво трябва да се прави в случай на  коронавирус Пневмония
Публикация   10 Март, 2020   /     akcent.bg   /     570

Всички събития в областта са отменени до второ нареждане

   В раздел „Важни съобщения“ на уеб сайта на Областна администрация Русе и по-конкретно на следния уеб адрес: https://www.ruse.bg/protokol-za-lechenie-na-novata-koronavirusna-pnevmoniya-nkp всеки може да се запознае с детайлна информация относно мерките, които трябва да се предприемат при случай на новата коронавирус пневмония.

   Документът съдържа подробно обяснение на клиничните проявления на заболяването, необходимите лабораторни тестове, които трябва да бъдат направени, как да се постави диференциална диагноза, както и възможностите за провеждане на лечение и в последствие критериите за изписване и наблюдение.

   За породен път областният управител Галин Григоров апелира към жителите на региона за спокойствие, тъй като към момента всички проби за COVID 19 в Русенско са отрицателни. Той е в постоянен контакт с председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски и е в готовност за предприемане на незабавни допълнителни действия в случай на необходимост.

   Всички събития в областта са отменени до второ нареждане. Въпреки това към момента ще продължат да се провеждат заседанията на институциите на общинско и регионално ниво. Целта е да не се възпрепятства тяхната дейност.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha