Трети март- крачка към нормалността

 Трети март- крачка към нормалността
Публикация   18:04     03 Март, 2020 /     Текст и снимка: Румен НИКОЛАЕВ   /     1055

 Днешният 3-ти март определено ще се запомни от много повече русенци.

  Защото….

Днес  един 80-метров трибагреник събра около себе си деца, ученици, учители и родители, които видимо вървяха до него с желание.

  Националният трибагреник със сигурност е направил да се чувстват горди учениците, които са положили труда той да бъде готов за днешния ден.

  Инициативата за парад на специализираната техника пък провокира други деца и родители да излязат и да видят нещо различно, не кой знае колко внушително, но всеки вероятно е почувствал удовлетворение от видяното и усещането, че все пак има някой, който  да е ангажиран със сигурността му /малко или много/.

  В словата и на кмета, и на областния управител имаше живеца на празника, въодушевление, с което вероятно са се заредили и  присъстващите няколко хиляди на площад „Свобода”.

  Повече от час пред сградата на общината се виха хора, в които освен участниците в различните танцови школи, се включиха и граждани, дошли да споделят празничното си настроение.

   Със сигурност в годините на дефицит на ценности днешният ден направи по-голямата част от присъстващите да си тръгнат доволни. И от хубавото време, и от видяното. И от по-смисленото и емоционално обръщане към едно събитие, независимо че се товари с политически окраски и оценки.

   Дефицитът на „свободност” вече е нараснал значително и днешното честване накара доста русенци да усетят празничност и една по-различна емоция.

   Дано само не чакат друг да им я доставя, дано са запечатали част от думите на кмета и на областния управител, че Свободата се отвоюва, а не се подарява, че всеки сам е архитект на своя личен и семеен живот, а не партии и организации. Те само може да помагат, ако той иска да построи СЕБЕ СИ!

    Да ни е честит 3-март, русенци!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha