Вторник, 30 Април 2024

Борисов: Където сме загубили областни градове, ще видим управлението

Борисов: Където сме загубили областни градове, ще видим управлението
Публикация   07:44     04 Ноемв, 2019 /     akcent.bg   /     738

Премиерът обяви, че е против независимите кандидати, защото никой не носи отговорност за действията им

    Там, където сме загубили областни градове, ще можем да видим управлението и да споделим отговорност. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в централата на ПП ГЕРБ след официалния край на втория тур на местните избори.

   „Колкото и да са предварителни резултатите, са ясни що-годе. Отново огромният брой избирателите ни дадоха своето доверие“, отбеляза той и посочи, че след тези избори се е върнала нормалността в изборния процес.

   „Не е нормално една партия да спечели областните градове. С шарените общински съвети ще има възможност да споделим отговорността. Там, където губим: Благоевград, Русе, партията е първа политическа сила, групите в общинските съвети са най-големи, така че може да си поделим отговорността“, посочи премиерът.

   „Хубаво е политолози и социолозите, които каните в студиата, отдолу да пише „никога непозналите резултат“: Кольо Колев, Андрей Райчев. Поредна победа е това. Или били купени гласове в Русе, Благоевград, където сме паднали, и там ли сме купили гласовете. Когато президентските избори печели президентът, значи са честни. Там, където сме загубили областни градове, ще можем да видим управлението и да споделим отговорност“, каза още Борисов.

   Той обяви, че е противник на т.нар. „независими кандидати. „Аз съм живял в София, когато управляваше Софиянски и знаете какъв беше градът. Аз съм противник на така наречените независими кандидати. Кой носи отговорността за тях после?“, риторично попита министър-председателят. Той даде пример с издигането на кандидатурата на Десислава Иванчева. „Кадиев издигна Иванчева и след няколко месеца каза, че не отговаря за нея. За всички наши грешни действия получаваме шамари и уроци. Иначе от следващите избори да има само независими кандидати и партиите да се промъкваме към тях и да казваме – той е нас, защото печели.

   Кметствата се управляват от общинските съвети – там приемането на важните решения става с мнозинство. Така работи държавата. Всичко друго води до анархия и отговорност“, добави още Борисов.
 



Коментари

  •     Марков 

    Никой не казва,в Русе победи на изборите за местно самоуправление,общинският съветник,Петкан. София беше обходена на длъж и шир,мургавите квартали бяха под пара в името на победата на Йорданка Фандъкова,а не на филанкиши общински съветник от кв. Обеля.Защо трябва да гледаме на процесите, от удобния за нас ъгъл?

Коментирай

   captcha