Коритаров сравни Полфрийман с Левски

Коритаров сравни Полфрийман с Левски
Публикация   08:12     21 Окт, 2019 /     akcent.bg   /     573

Джок Полфрийман в първото си ТВ интервю: Няма да бягам

   Журналистът Георги Коритаров сравни Джок Полфрийман с Левски. В студиото на NOVA той беше провокиран от реплика на журналиста Петър Волгин.

  "Ще кажа нещо еретично, но трябва да го кажа - българската нация е закачила на своя национален ревер, като гордост, човек, който е убил ратайче, за да опази българска национална кауза - Апостола на свободата, Васил Левски. Не само че е извършил убийство, той е осъден на смърт, не защото е бил революционер, а по настояване и внушение на граф Игнатиев - човек, чието име носи софийска улица, е осъден заради убийство", каза Коритаров.

  Трябва да се научим да имаме повече вяра в съдебните решения, защото правото е наука, каза още Коритаров.

  Преди това Петър Волгин каза, че го притеснява, че "голяма часто от жълтопаветната интелигенция е решила да сложи на своето знаме Джок Полфрийман". Този човек е убиец, той е убил друг човек, българското общество силно се дразни от ясната обвързаност между съдийския състав и НПО, каза още Волгин.

  Полфрийман даде първото си телевизонно интервю пред Даниела Тренчева. Той уверява, че няма да избяга от България.

   „От МВР са съобщили на медиите, че ще бъда освободен. Аз и адвокатът ми не сме били уведомени от никого. А журналистите чакаха пред затвора от сутрин до 6-7 часа вечерта”, разказа той.

  „Казах на полицията в Бусманци, че няма да бягам. Като някой виновен човек или някой страхливец. Съжалявам за смъртта на Андрей Монов, но целта ми беше да спася живота на някого, а не да отнема живота на някого”, заявява австралиецът.

Тагове : Левски , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha