Вторник, 30 Април 2024

Галин Григоров в деня на Св. преподобни Йоан Рилски Чудотворец: Нека да са винаги светли делата ни за Русе и русенци

Галин Григоров в деня на Св. преподобни Йоан Рилски Чудотворец: Нека да са винаги светли делата ни за Русе и русенци
Публикация   16:38     19 Окт, 2019 /     akcent.bg   /     637

Стотици русенци уважиха инициативата на Галин Григоров в празничния ден и посетиха подредения с много любов и умение „ Музей на открито“

   Кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров, издигнат от местната коалиция „ВМРО – Българско национално движение (НФСБ)“, заедно със семейството си и с кандидати за общинския съвет от листата на коалицията присъстваха в русенския храм "Св. арх. Михаил" на празничната света литургия, която се отслужва всяка година на 19 октомври в чест на небесния покровител на българския народ Св. преподобни Йоан Рилски Чудотворец. След тържествената служба в храма беше отслужен водосвет за здраве и успех на патриотите в предстоящите избори за местна власт на 27 октомври. Пред осветените знамена, кандидатът за общински съветник Росица Георгиева подари на Галин Григоров икона  на св. Димитър (Димитрий) Мироточиви - Солунски, изобразен върху червен кон и в бойни доспехи, как пробожда с копие Лий – символ на неверника антихрист.

   „В българската традиция св. Димитър е един от най-обичаните светии.  Избрахме този прекрасен, сякаш подарен от лятото ден, в който честваме друг голям, изконно български светия Йоан Рилски Чудотворец, за да  направим водосвет, да си пожелаем успех и Бог да бъде с нас в започнатото дело. Мисля си, че добрите помисли, доброто отношение и светлината, с която излязохме от храма, ще ни закрилят, дай Боже нека да закрилят винаги Русе и всички русенци. Да бъдем ОБЕДИНЕНИ от високи цели, да се стремим към по-висок стандарт на живот. И заедно да направим нашия град най-красивото и най- предпочитаното място за живеене по поречието на Долен Дунав, като всеки според силите и според възможностите си да носи славата на Русе по  широкия свят“, каза Галин Григоров на излизане от храма.

   С божията светлина и с добрите помисли всички после се отправиха към едно от най-емблематичните за русенци места за отдих и забавление – кръговия вход с Вазата на Парка на младежта.

   Стотици русенци уважиха инициативата на Галин Григоров в празничния ден и посетиха  подредения с много любов и умение „ Музей на открито“, който отвори широко „врати“ и гостолюбиво приюти  посетители от всички възрасти– майки с детски колички, татковци, любопитни и усмихнати деца, баби и дядовци. За всекиго имаше по нещо интересно, а Григоров не смогваше да раздава автографи, но отдели на всекиго персонално време за разговор и с усмивка приемаше пожеланията на своите съграждани  за успех в кметската надпревара.

 Оригиналната визуална концепция на Музея на открито е  дело на сдружението „Приказка за България”- организация за военно-патриотично възпитание на младежта.  Русенци успяха да видят над 100 експоната на оръжия и бойно снаряжение, които са ползвани през различни епохи от Българската армия –лъкове, стрели, мечове, ризници, железни ръкавици, различни модели пушки от времето на първата световна война, пищови,  револвери, саби и други военни аксесоари.  

Освен оръжията, публиката  преживя невероятно приключение, докато гледаше на живо как в средновековието са изсичани в специални матрици монетите на владетелите, а най-смелите и любопитните  имаха  възможност да стрелят с въздушна пушка и лък.

   Купуването и продаването на гласове е престъпление



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha