Вторник, 30 Април 2024

Лекари от „Медика“ взеха участие в Национална конференция по неонатология

Лекари от „Медика“ взеха участие в Национална конференция по неонатология
Публикация   07:17     17 Окт, 2019 /     akcent.bg   /     737

   През изминалия уикенд специалисти от отделение по Неонатология при УМБАЛ „Медика Русе“ взеха участие в VII-мата Национална конференция по неонатология на тема „Актуални проблеми в неонатологията“, провела се в гр. Бургас. В рамките на научната програма д-р Татяна Итова изнесе доклад на тема „Пробиотици и неонатална жълтеница“. Тя сподели собствени резултати при лечението на новородени с неонатална жълтеница и възможности за повлияване на процеса чрез добавка на пробиотик.

   Неонаталната жълтеница е един от най-често срещаните проблеми в периода на новороденото, който  се проявява при 60% от доносените и при около 80% от недоносените бебета. Всяко едно на десет от тези новородени има нужда от задълбочени изследвания и продължително лечение. Неонаталната жълтеница е най-честия повод за консултация с неонатолог през първия месец от живота. Трябва да се знае, че ненавременното диагностициране и лечение на този проблем може да окаже дълготрайни неблагоприятни неврологични последици.

   Отделение по Неонатология при УМБАЛ „Медика Русе“ разполага със съвременна апаратура за безкръвно измерване на билирубин и фотолампи за интензивна фототерапия – златен стандарт в лечението на неонатална жълтеница.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha