Събота, 19 Октомври 2024

Операцията на проф. Белоев в УМБАЛ „Св. Иван Рилски” в София е успешна

Операцията на проф. Белоев в  УМБАЛ  „Св. Иван Рилски” в София е успешна
Публикация   30 Септ, 2019   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     4282

   Операцията, извършена от лекарски екип под ръководството на д-р Сираков на ректора на Русенския университет и председател на Общинския съвет проф. Христо Белоев е успешна. Това съобщи за Акцент.БГ съпругата му Йорданка Белоева.

  От 16 до 18.30 часа след обед лекарите са оперирали Белоев от тежка аневризма. След приключване най-успешния наш неврохирург, интервенционален рентгенолог д-р Станимир Сираков e заявил, че операцията е успешна. Все още има критични моменти, които ще продължат поне седмица.

   Г-жа Белоева се е видяла със съпруга си веднага след операцията и той я е познал, по-скоро е отговорил, че това е жена му.

   Тази сутрин съпругата на професора го намира паднал в спалнята на дома им.. След последвалото обаждане на тел. 112 пристигналата  линейка го откарва в УМБАЛ „Медика”. Веднага специалисти организират преглед и след направения скенер констатират  тежка мозъчна аневризма.

   Пламен Нунев е научил през това време лошата новина и търси съдействие от премиера. Така малко преди 12 часа за Русе лети хеликоптерът на ВМА, с който е транспортиран Белоев до болницата в столицата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha