Вторник, 14 Май 2024

Русенският университет ще бъде домакин на Втора международна конференция по Ерготерапия

Русенският университет ще бъде домакин на  Втора международна конференция по Ерготерапия
Публикация   14:17     29 Май, 2019 /     akcent.bg   /     597

   На 31 май и 1 юни 2019 г., Русенският университет ще бъде домакин на  Втората международна конференция по Ерготерапия „От корена до плодовете в Балканските страни“, организирана съвместно с Университета „Василе Александри“ в Бакъу, Румъния. Двата университета са дългогодишни партньори и пионери в развитието на Ерготерапията като университетска специалност и здравна професия в България и Румъния.

   Официални гости на събитието са Саманта Шан, вицепрезидент на Световната федерация на ерготерапевтите (World Federation of Occupational Therapists, WFOT) и Ханеке ван Бруген, основател и дългогодишен изпълнителен директор на Европейската мрежа по ерготерапия във висшето образование (European Network of Occupational Therapy in Higher Education, ENOTHE). Румъния ще бъде представлявана от университетски преподаватели, практикуващи специалисти и студенти.

   Официалното откриване на конференцията ще бъде на 31 май 2019 г.(петък), от 9:30 ч. в Аула 2.101, а от 13:30ч. в зала 2.203, ще се проведе Кръгла маса на тема „Визия за Ерготерапията в България“. Целта на този форум е да постави началото на конструктивен диалог между ангажираните държавни институции, висши училища и неправителствени организации за изясняване на същността на Ерготерапията като университетска специалност и здравна професия. Като краен резултат се предвижда планиране на съвместни действия и нормативни инициативи за хармонизиране с европейските и международните стандарти в областта на Ерготерапията. Поканени са представители на МОН, на областната управа и общинската администрация, на социални услуги, здравни и учебни заведения на територията на град Русе.

Тагове : Ерготерапия ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha