Красимир Баналиев от Варна стана победител в категорията „Най-добър млад готвач на България 2019“, а негови подгласници останаха Добростин Стефанов от Русе и Мартин Стоянов от София.
Какъв бе късметът на Добростин от Гимназията по обществено хранене в Русе от "Черната кутия" и с какво впечатли журито?
Сьомга, пилешко бутче и сърмички с пролетни билки трябваше да се превърнат в уникален кулинарен продукт в ръцете на русенският единайсетокласник.
Предястиеето бе трилогия от сьомга гравлакс, микуит, баничка с билки пролетни зеленчуци с триеница,пуширано яйце с морковен холандес с цитруси представи Добростин. Това впечатли журито с председател шеф готвач Иво Атанасов, но малко не му достигна да излезе начело в това оспорвано състезание. Ментор на младият русенски ценител на кулинарията е известният шеф готвач Петър Атанасов.
Първият ден от Националната кулинарна купа в Пловдив мина пред изключителен интерес. Хиляди посетиха събитието и успяха да влезнат в света на професионалните готвачи отблизо. Как се приготвя хляб, пица, бързи десерти, шоколадови скулптури, сватбени торти, основни ястия и много други тайни от света на кулинарията предизвикаха сериозен интерес в посетителите.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай