Петък, 11 Октомври 2024

България и Румъния ще мислят заедно как да ограничат старите автомобили

България и Румъния ще мислят заедно как да ограничат старите автомобили
Публикация   31 Март, 2019   /     akcent.bg   /     653

    Румъния и България обмислят съвместна работна група с цел да ограничат вноса на стари автомобили, предаде "Аджерпрес", позовавайки се на съобщение на румънското министерство на околната среда, съобщи БНР.

   "Властите в двете държави се договориха да засилят сътрудничеството и да очертаят общи политики за подобряване на качеството на въздуха, правилното управление на отпадъците и намаляването на замърсеността на р. Дунав и Черно море", пише в съобщението, цитирано и от БТА .

       Разговорите са се състояли в рамките на румънско-българските междуправителствени консултации в Букурещ вчера. Решението е взето броени дни, след като Европейският парламент критикува няколко държави членки, сред които и България, за това, че все още не са изпратили никаква информация на Европейската комисия за програмите си за изтегляне на замърсяващи превозни средства от пазара.

    В същото време всички закани за спиране на най-замърсяващите коли остават само като намерения. Почти нищо не се прави и за стимулиране на покупките на нови и екологични модели.

   Дори рекламираните като стъпка в тази посока промени в данъчни закони се оказаха трудни за практическа реализация.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha