Бизнес центърът бе домакин на работната среща на тема „Възможности пред производителите на храни за финансиране, външни пазари и иновации“, която се проведе днес, 31 януари 2019, в х-л Рига, гр. Русе.
Национални и местни експерти представиха Международните стандарти за качество и безопасност в агро-хранителния сектор (Илия Анастасов, Сертифициран консултант към TЮФ НОРД България), Процедурата за подбор на проекти BG16RFOP002-2.040 „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия“ (г-жа Диана Аврамова, ОИЦ – Русе), отворените мерки по ПРСР (г-жа Анета Джелепска, Национална служба за съвети в земеделието – офис Русе), услуги за достъп до външни пазари със съдействие на мрежата Enterprise Europe Network (Илиана Драганова, EEN - Русе) и др.
Участниците в срещата проведоха и индивидуални разговори с експертите. На фирмите, участващи в срещата, ще бъде предоставена безплатно услугата „Проучване на потенциала за нови бизнес идеи” в рамките на проект ФОКУС, а МСП ще станат част от неформален регионален клъстър, с координатор БЦП МСП – Русе, който активно ще си сътрудничи и ще обменя опит и технологии с други такива регионални клъстъри и научно-изследователски организации от Гъргия, Кипър и Албания.
При наличие на интерес и от други фирми, те също ще могат да се възползват от услугите по проект ФОКУС.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай