Събота, 12 Октомври 2024

Бизнес центърът проведе първата работна среща, посветена на развитието на развитието на сектора на Агро храните

   Бизнес центърът  проведе първата работна среща, посветена на развитието на развитието на сектора на Агро храните
Публикация   01 Фев, 2019   /     akcent.bg   /     588

   Бизнес центърът бе домакин на работната среща на тема „Възможности пред производителите на храни за финансиране, външни пазари и иновации“, която се проведе днес, 31 януари 2019, в х-л Рига, гр. Русе. 

   Национални и местни експерти представиха Международните стандарти за качество и безопасност в агро-хранителния сектор (Илия Анастасов, Сертифициран консултант към TЮФ НОРД България), Процедурата за подбор на проекти BG16RFOP002-2.040 „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия“ (г-жа Диана Аврамова, ОИЦ – Русе), отворените мерки по ПРСР (г-жа Анета Джелепска, Национална служба за съвети в земеделието – офис Русе), услуги за достъп до външни пазари със съдействие на мрежата Enterprise Europe Network (Илиана Драганова, EEN - Русе) и др.

    Участниците в срещата проведоха и индивидуални разговори с експертите. На фирмите, участващи в срещата, ще бъде предоставена безплатно услугата „Проучване на потенциала за нови бизнес идеи” в рамките на проект ФОКУС, а МСП ще станат част от неформален регионален клъстър, с координатор БЦП МСП – Русе, който активно ще си сътрудничи и ще обменя опит и технологии с други такива регионални клъстъри и научно-изследователски организации от Гъргия, Кипър и Албания.

   При наличие на интерес и от други фирми, те също ще могат да се възползват от услугите по проект ФОКУС.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha