Вторник, 30 Април 2024

Музиканти ще свирят на живо в премиера на Русенския театър

Музиканти ще свирят на живо в премиера на Русенския театър
Публикация   10:34     14 Ян, 2019 /     akcent.bg   /     729

  Музиканти ще свирят на живо в премиерата на Русенския театър "Казимир и Каролине" - от австрийския писател, белетрист и драматург Йодьон фон Хорват, която ще е на 18 януари тази година. Това съобщиха от културната институция в града.

  Музиката в спектакъла ще се изпълнява на сцената от група в състав - Хари Бояджиев (китара), Ивайло Запрянов (барабани) и Мартин Пенчев (тромпет). Аранжиментите са създадени от китариста на група "Остава" - Георги Георгиев. Постановката е на режисьора Крис Шарков, a сценографията и костюмите са на Илияна Кънчева. Участват гост-актьорът Любен Кънев и русенските артисти Дайана Михайлова, Кадри Хабил, Венцислав Петков, Александър Узунов, Йовко Кънев, Ясена Господинова, Кристиана Ценкова, Евгения Явашева и Ивайло Спасимиров.

  Представлението ще се играе също на 27 януари и на 1 февруари тази година.

   Общо седем спектакъла включва афишът на Русенския театър през този месец. На 21 януари е "Редки тъпанари" - на режисьора Теди Москов, а ден по-късно "Бурунданга"- постановка на младия актьор Ивайло Ненов.

  Театър "Българска армия" гостува на 23 януари в Русе с "Тартюф", а на 24 януари зрителите ще видят "Сблъсък" - постановка на режисьора и директор на Русенския театър Орлин Дяков. Комедията "Легло за трима" ще бъде представена на 25 януари. Тя е авторски спектакъл на Орлин Дяков.

   В края на месеца, на 29 януари, ще бъде изиграна комедията "Любов с гръмотевици" - на американския драматург Кен Лудвиг. Постановката е дело на Орлин Дяков.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha