Събота, 5 Октомври 2024

Нови купи и медали за ДЖАМБО 2006 на Държавното по стрелба с лък на Откритото в Русе

Нови купи и медали за ДЖАМБО 2006 на Държавното по стрелба с лък на Откритото в Русе
Публикация   24 Юли, 2018   /     akcent.bg   /     958

     Стрелците на „Джамбо 2006” са отново сред най-точните състезатели на Държавното първенство за мъже и жени, младежи и девойки на открито, което се проведе от 21 до 22 юли в Русе. Отборните и индивидуалните надпревари преминаха при висока конкуренция. Състезаваха се над 70 участници.

  В индивидуалните съревнования „Джамбо 2006”  беше представен от 10 състезатели: Олимпийски стил – Йордан Джамбазов, Теодор Тодоров и Любомир Христов; жени – Искра Илиева; Компаунд – Овидио Акхиле, Виктор Петров, Даниел Добрев, Петко Бойчев и Живко Жеков; младежи – Иван Андреев.

  При мъжете в стил компаунд стрелците на „Джамбо 2006” завоюваха медали и застанаха начело в класиранията. В квалификациите най-точни бяха Виктор Петров– първи и Овидио Акхиле – четвърти. След две успешни елиминации те достигнаха до полуфинал, в който трябваше да се състезават един срещу друг. Резултатът от оспорвания двубой завърши с 2 точки в полза на Овидио Акхиле. В борбата за златото той надделя над Васил Гергинов („Робин Худ“ – Сф). Виктор Петров извоюва бронза в малкия финал срещу Добромир Вучков („Габарит“ – Сф).

  Успешен дебют на Даниел Добрев при мъжете с постигнато шесто място в  квалификациите. Младият състезател постигна една успешна елиминация и една загуба, като в крайното класиране е на осмо място. Петко Бойчев и Живко Жеков станаха десети и единадесети. При младежите на компаунд Иван Андреев спечели златен медал.

Достойно завръщане за Теодор Тодоров – друг успешен състезател в стил рекърв на треньорът Йордан Джамбазов. Тандемът участва в Младежките олимийски игри през 2010 г. в  Сингапур. Вчера в отборното съревнование двамата, заедно с Любомир Христов, завоюваха  Бронзовата купа. Те елиминираха тима на „Феникс Арчъри“ – Сф, след което отстъпиха на „Антибиотик“ – Рз и в малкия финал победиха състава на „Робин Худ“ – Сф.

Иван Банчев и Никол Георгиева записаха вече участие в ДП за кадети, ето защо този път бяха част от секретарския апарат и организаторите. Те проявиха висока отговорност и в тази дейност, заедно с другите участници. Банчев оправда и доверието, като по време на награждаването представяше победителите в турнирите, а Никол асистираше при връчването на медалите. Главен секретар на първенството беше Росица Джамбазова, подпомагана от подрастващите състезатели на клуба Никол и Симон Георгиеви и Мирослав Петров.

  Предстои участие на състезателите на „Джамбо“ Иван Банчев, Виктор Петров и Даниел Добрев в престижното European Grand Prix в София от 31 юли до 4 август. Йордан Джамбазов ще бъде в треньорския щаб. От 23.07 до 27.07 Иван Банчев е на тренировъчен лагер с националния отбор.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha