България: Свръхпроизводителят на престъпници

България: Свръхпроизводителят на престъпници
Публикация   11 Апр, 2018   /     Бисерка Борисова, Стакхолм   /     578

Училищата са без деца и учители, болниците - без лекари, само затворите се пукат по шевовете

  Навръх Великден двама опасни рецидивисти станаха по-значими и по-коментирани в България от Христовото Воскресение. Бягството на закоравелите престъпници се превърна в тема номер едно на обществото, като помете и малкото духовно, което обикновено изплува по време на най-светлия християнски празник. 
  Вместо българите да получат светлина и смирение през Страстната седмица, страстите се нажежиха до кърваво червено от напрежение, обвинение разслоение. По традиция в такива случаи започна прехвърляне на топката, искане на оставки. Висши и нисши политици,полицаи и експерти започнаха да се надпреварват да ни казват нещо, което отдавна си знаем – че затворите са препълнени, че надзиратели и желаещи да станат надзиратели няма, че вече дори няма кандидати за шефове на затвори. В същото време обаче всички знаем, че не само затворите са пълни с бандити, но и улиците са задръстени с тях. Извън решетките спокойно се разхождат дори престъпници с по 10-12 висящи присъди.
 Необезпокоявано дебнат изнасилвачи-рецидивисти, педофили, закоравели джебчии, убийци на възрастни хора, „ало” измамници. Зад волана необезпокоявано продължават да сядат джигити, отнели човешки живот – а в някои случаи повече от един. Вместо да търкат наровете, на ръководни места продължават да бъдат хора, ограбили държавата с милиони. Или предали националните интереси. Като се има предвид колко боклук има на свобода по улиците, звучи наистина невероятно, че и затворите са пълни!
  Да не говорим, че и за Европа солиден „експорт” на бандити осигуряваме – почти всички автоджамбази в Италия и почти всички топ джебчии в Германия и Скандинавия са с български паспорти... Какво ще трябва да рече това? Че България „произвежда” и създава основно престъпници ли?! Защото, докато затворите са пълни, университети вече са празни. Най-талантливите български деца вече учат в чужбина, а най-престижните български университети вече разиграват унизителни томболи с награди, за да привлекат внимание. Докато затворите са препълнени, лекарите и медицинските сестри в болничните заведения са на изчезване. Защото най-добрите ни медицински служители също са в чужбина. Докато затворите се пукат по шевовете, класните стаи  се опразват. Защото, освен учениците, намаляват и учителите. Младите хора не искат да стават учители, старите вече едва си стоят на краката.
 Сега да потърсим и причинете за това зловещо „тука има – тука нема”. Затворите са пълни, защото престъпниците знаят, че в затвора могат да си живеят живота – кеф ти мобилен телефон, кеф ти пистолет...Всичко е на твое разположение!
  А университетите са празни, защото младите и кадърни българи знаят, че в България няма живот.
  Знаят, че в България всяка отрепка – извън или зад решетките, винаги може да се сдобие с пистолет, да заплашва, да изнудва, да отвлича, да стреля и да убива...
 Затворите са пълни и защото обитателите им знаят, че спокойно могат да забогатеят от там. Могат спокойно да ръководят престъпни мрежи и бардаци, да кроят поредното нападение, ограбване, източване на средства.
  А болниците се опразват, защото лекарите и медицинските сестри знаят, че с работата си не само няма да забогатеят, но много често ще ударят дъното. Докато рецидивист с 2-3 тежки присъди се излежава в затвора или се набира на лоста, за да е „нацепена батка”,медицинска сестра работи до изтощение на 2-3 смени, за да не се наложи да набира пак телефони на приятели и да моли за заеми... Затворите са пълни, защото се превърнаха в повече от университет. Всеки, които влезе в затвора, след няколко месеца там е професор по извършване на престъпления.
  Ако влезе келеш заради кражба, след няколко месеца вече е готов за закоравял убиец. В затвора „знанията” се предават бързо, а „уменията” се усвояват още по-бързо. Защото „преподаватели с дългогодишна практика - бол. И надзиратели,които да пречат на това „обучение” на практика няма.В същото време училищата са празни.
 Това, което преподават учителите в днешна България, трудно хваща почва.
 Кой да слуша уроци за Левски и Ботев когато в много кърджалийски села имената им дори не се споменават, “големи умове” от министерство на образованието постоянно се чудят как  заради „политическа коректност”, да сведат най-ценните произведения на българските автори до минимум!
 От друга страна, възрастните учители вече идея си нямат какво интересува днешните деца.
  Когато разликите в поколенията в класната стая са кажи-речи „дете-пра баба”, тези две поколения говорят на различни езици. И въобще не се слушат. Учителите – 90% от които жени, си „изпяват” урока и се прибират вкъщи при тенджерите. Децата виждат живота на учителките си - плетеното на ръка елеченце, скръстените ръце,уморения поглед - и решават, че не искат да живеят като тях. Решават, че със заветите на Ботев и Левски и те ще стигнат най-много до тенджерите и плетеното елече. Затова излизат на улицата. Където са „нацепените батки”.
 Трудно е да си го признаем, но най-примамливата професия за децата в момента стана „бандит” и заслугата за това не е на бандитите, а на държавата!Защото държавата създаде такива условия, че бандитите живеят без грам условности – както им се иска, където им се иска! От дребните бандити, които разбиват коли, до големите бандити, които източват фондове – всички бандити у нас са почти неуловими.
 И недостижими. И недосегаеми.Почти всеки дребен бандит в България знае, че с него никой няма да се занимава.
 Почти всеки голям бандити в България знае, че ако тръгнат да се занимават с него,нищо няма да му направят. Защото от бандит моментално ще стане голям благодетел, спонсор. И ще цъфне на корицата на престижно списание.  Това, всъщност е Голготата на българския топ престъпник – една корица на списание!... И стигне ли до нея, бандитът възкръсва. От топ бандит вече е топ бизнесмен. Нещо, като в онези порочни времена на християнската църква, когато всеки аристократ и богаташ можело да издевателства над народа колкото иска, а после да откупи греховете си с пари.
 Така според църквата (не казвам според Бога!), дарял парите, ставал чист и непорочен , ни лук ял, ни лук мирисал. Стигнало се до там, че някои извратени богаташи започнали да плащат предварително,в аванс, за греховете, които ще извършат! Нищо чудно и българските топ бандити вече да са го правят! Странното е, че докато всички ние виждаме, че и улиците, и затворите са пълни с престъпници, тези, които правят законите, сякаш не го виждат. Тези, които следят за изпълнението на законите, сякаш са назначени там не за да ги следват, за да намират начини да се заобиколят. Това, което виждаме, е че освен в затворите,другото място, на което има сериозен кадрови наплив в България, е политиката. Предвид броя на партиите у нас, освен първенци по производство на престъпници, сме рекордьор по производство на политици Европа. Но когато при толкова много политици в една държава продължава да има толкова много престъпници, в един момент границата между двете почва да се губи.
  И накрая, в съзнанието на хората, се сливат. Така оформя третото място с наплив на хора у нас Терминал 2.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha