Събота, 5 Октомври 2024

`Движение за хармонично развитие - България` с медали от Републиканското по кунг фу и уин чун в Русе

  `Движение за хармонично развитие - България` с медали от Републиканското по кунг фу и уин чун в Русе
Публикация   28 Март, 2018   /     akcent.bg   /     831

  "Движение за хармонично развитие - България" беше домакин на тазгодишното Републиканско първенство по кунг фу и уин чун. Спортното събитие се проведе в два последователни дни - на 24 и 25 март в спортна зала Дунав.

   Домакините завоюва над 10 медала - златни, сребърни и бронзови и се представиха и с деца от възрастовата категория дзухъ 6-8 годишна възраст.  Те участваха в дисциплината уин чун и демонстрираха ръчната форма Сю Ним Тао - форма на малката (или младата идея). Треньорът и учител по бойни изкуства на клуба Грандмайстор Теодор Недев е най-титулованият състезател в първенството. Той участва в четири категории - Шаолин, Удан Пай, Чън Тайдзицюан и  Уин Чун, в осем дисциплини и във всяка от тях завоюва медал. През декември 2017 година Теодор Недев се завърна с три интерконтинентални титли в дисциплините уин чун, тай дзи и багуа в първия Средиземноморски шампионат по кунг фу и ушу в Атина. А през март 2018 той получи трето място в 1-вото издание на Европейското първенство по Шаолин, което се проведе в столицата на Унгария, Будапеща. Супервайзорът на "Движение за хармонично развитие - България" и "Майтрея Сангха" и грандмайстор с пета майсторска степен в уин чун завоюва титли в ушу и кунг фу, каквито нито един състезател до сега не е имал. Благодарение на него Русе беше домакин за шести пореден път на Държавното първенство по кунг фу и уин чун, което се проведе под егидата на Българската Федерация по Ушу.

   В първенството участваха над 70 състезателя от осем клуба от пет града - Русе, София, Пловдив, Варна, Стара Загора. Програмата на откриването и награждаването включи демонстрации на клубовете, с които те зарадваха и вдъхновиха публиката. Тази година в първенството имаше и туйшоу - бутащи ръце. В двубоите участваха както мъже, така и жени.

   Клубът домакин продължава да работи и през останалото време на годината, в което ще води редовни занимания по кунг фу и ушу на малки и големи. За повече информация може да посетите тяхната фейсбук страница https://web.facebook.com/i.like.bmst/.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha