Събота, 12 Октомври 2024

30 години отпразнува `Свободна зона`

 30 години отпразнува `Свободна зона`
Публикация   08 Март, 2018   /     akcent.bg   /     910

Изпълнителният директор на "Свободна зона" Русе Димитър Недялков връчи на нейния създател Йордан Казаков юбилеен плакет с логото на фирмата.

Снимка: Румен НИКОЛАЕВ

   Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров бе част от  официалното тържество на „Свободна зона – Русе“ по повод 30-та годишнина от създаването на дружеството. Той удостои директорът на експортно-импортния център  Димитър Недялков със значка за съществен принос в икономическото развитие на Русе.

   В приветственото си слово към присъстващите губернаторът подчерта значението на бизнес структурата за успешното развитие на региона. Той отбеляза, че това е благодарение както на добрия мениджмънт от самото начало на дружеството, така и на множеството дейности и услуги, които то е в състояние да предложи на своите клиенти.  Григоров допълни, че малко фирми могат да се похвалят с подобни отлични резултати и същевременно допринесли за цялостното икономическо развитие на областта. Не на последно място той пожела здраве и сили, с които екипът на „Свободна зона – Русе“ да запази водещите си позиции в сферата.

Традиционно приветствие към гостите и служителите на Зоната поднесе доайенът на Зоната Йордан Казаков.  Той се спря върху моменти от първите стъпки от нейното създаване, възползвайки се от опита на Ирландия, Китай и други страни чрез изграждането на свободни зони, да се стимулира икономиката и експортната търговия.

Историята на Зоната е един дълъг и интересен разказ, обобщи Казаков , като изрази и оптимизмът си за това тя да продължава да се развива и усъвършенства.

 

   Сред официалните гости бяха още председателят на Общинския съвет и ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, заместник-кметът по европейското развитие д-р Страхил Карапчански, представители на бизнеса и медиите.

   Също така д-р Карапчански връчи на  Недялков поздравителен адрес и картина с пейзаж от Русе от името на кмета на община Русе  Пламен Стоилов.

Събитието се проведе вчера вечерта в ресторанта на хотел „Дунав плаза“.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още