"Винарска къща- Русе" представи новите вина LEVENT на впечатляваща дегустация

Публикация   04 Дек, 2011   /     Р. Николаев   /     1187

На перфектно организирана презентация в петък вечер винарска къща „Русе" представи част от новите си вина във култовия за Русе комплекс „Левента”. На традиционното провърнало се вече събитие присъстваха ценители и приятели на марката  „Левент” от цялата страна.

Дегустацита води управителят Росен Георгиев. Магията на квалитетното вино бе гарнирана с гурме ястия, приготвени от професионалните готвачи на ресторанта.

Совиньон блан 2011 LEVENT и Совиньон блан FUME 2011 LEVENT бяха поднесени със зеленчуци с бадеми и сос от биволско сирене в комбинация с микс от свежи салати и брускета.

  Тарт от риба тон и сьомга върху канапе от грах в комбинация с авокадо, артишок и кълнове, с билков винегрет и чипс „подкрепяха” Траминер & Врачански мискет 2011 LEVENT и новият са страната ни сорт бяло вино Виолнел 2011 LEVENT.

За прехода от бели вина към червени бе подбран пръс от маслини и вариация от октопод и скариди с аромат на портокал  и нар. Този кулинарен шедьорът се дегустира с Шардоне барел FERMNTED 2011 LEVENT и превъзходното Розе 2011 LEVENT /Каберне фран& Пино ноар&Сира/.

За все по-предпочитаното от ценителите на хубавото вино като сорт Мерло NOUVEAU 2011 LEVENT изборът на магьосниците в кулинарията бе домашно мариновано пушено патешко филе на канапе от хрупкави картофени ньонки и шафранов сос и чипс от целина. Емблемата за червено вино- Каберне совиньон Гранд селекшън 2009 LEVENT. Това вино, утвърдило се на сцената на доказаните български марки вина, бе предложено със свинско каре в було, мариновано с ким, кориандър и порто, пъленно с домашен колбас, пиперки и сирене „Провалоне”, гарнирано с ризото от „Горгонзола” и рукола. Финалът на дегустацията бе очертан с Фемили Селекшън 2011 LEVENT и телешко филе, мариновано с билки, гъши пастет и домашна равиола със спанак и „Рикота” и пюре от кестени.

 Финалът бе наистина изключителен- Трио бонбони „Рафаело”, „Трюфел” и пловода експлозия.

   Добри думи за новите вина на винарска къща „Левента” получиха управителят и Росен Георгиев и двамата съсобственици- Пламен Бобоков и Цанко Станчев, които присъстваха на дегустацията.  Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още