Събота, 7 Септември 2024

Григор Димитров излиза за място във финалната осмица в Ротердам

Григор Димитров излиза за място във финалната осмица в Ротердам
Публикация   15 Фев, 2018   /     akcent.bg   /     387

    Григор Димитров ще се изправи срещу сърбина Филип Крайнович във втория кръг на турнира от категория "АТП 500" в Ротердам. Двубоят е трети в днешната програма на централния корт и се очаква да започне около 16.00 часа българско време.

    Преди това на централния корт трябва да се изиграят още два осминафинала на сингъл. Руснакът Андрей Рубльов и босненецът Дамир Джумхур откриват програмата в 12.00 часа. Победителят от този мач ще играе в четвъртфиналите с Димитров или Крайнович. Друг от армадата руски таланти - Данийл Медведев, среща опитния французин Пиер-Юг Ербер във втория мач днес.

    Димитров започна турнира с трудна победа срещу Юичи Сугита. Българският тенисист изигра силен първи сет, а във втория преодоля ранен срив, за да спечели с 6:4, 7:6 (5) за 96 минути. Крайнович премина през много тежък двубой с канадския тинейджър Фелиск Оже-Алясим - 6:2, 3:6, 7:5.

    Сърбинът, който заема 38-oто място в световната ранглиста, има три загуби в трите си мача с Димитров. 25-годишният тенисист от Сомбор е достигал до №33 и все още не е печелил титла от календара на АТП. Той сътвори истинска сензация в края на миналия сезон, когато стартира от квалификациите и стигна до финала на мастърса в Париж.

    За него това беше първи мач след Australian Open. Българинът се отказа от провелия се миналата седмица турнир в София заради контузия в рамото. След мача със Сугита той заяви, че все още има леки болки, но рамото му е наред.

    "Тялото ми реагира добре. Рамото е наред. Болките поотминаха, но все още има дни, когато ме опъва. Говорихме с отбора, че първият мач винаги е труден. От три седмици не бях играл и винаги е трудно да намериш своя ритъм на корта след такава пауза. С всеки следващ мач нещата трябва да се получават все по-добре", каза още Димитров.

    Той участва за седми път в турнира в Ротердам. Най-доброто му представяне в холандския град беше през 2013 г., когато достигна до полуфиналите, където загуби от бъдещия шампион Хуан Мартин дел Потро. Миналата година българинът беше спрян на четвъртфинал от Давид Гофен.

Източник: dnevnik.bg



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha