2017- растящ дефицит на справедливост

2017- растящ   дефицит на справедливост
Публикация   17:17     30 Дек, 2017 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     510

   Отминава една година, която звучи все по- минорно, въпреки мажорните акорди на правителствената и про управленска партийна медийна коалиция.

   Всъщност, 2017 година може да се определи като от лафа за чашата, наполовина пълна, която е и същевременно наполовина празна.

  Със сигурност малцината, участвали в разпределението и преразпределението на европейски средства, ще виждат бъдещето светло и България просперираща. За онези, които са в периферията на финансово облагодетелстващия се актив, както и опозицията, потъваме във все по-голяма несправедливост.

  Но най- крещящ пример за растяща несправедливост е темата за приватизацията, като неправомерно забогателите хранят  неправомерно обеднелите с надежди голи. Но нали Шопа е казал „Не сакам аз да съм добре, нека Вуте да е зле”.

   То щели да вземат на Гебрев Дунарит- тъй му се пада. Добре, че бат Бойко в ролята на добрия самарянин и реши проблема като мирови съдия, без да е ясно имало ли е каймета и колко. А, но и на Прокопиев- какви са тия милиони, какво е това чудо.

   Олигарсите се боричкали. Как така стана, че за няма 30 години всички от с по 200 лева заплата имаме олигарси? Как така стана, че ако в нормалните държави цени на горивата се определят на база стокови борси, то тук цената е плюс минус цена на Лукойл.

   Приватизацията била лоша, а сега че държавните институции са станали частни и ролята на бухалки с тяхна помощ се крадат бизнеси, никой не вижда… Ако Нинова и Прокопиев се развяваха като лошите приватизатори, но нито някой пита сериозно за Пеевски.

  Стана само ясно, че той не е КОЙ, а че са ТРИО.

  Кой допусна ГЕРБ да стане копие на БКП- и като манталитет, и като влияние?

  Едно стана ясно- който се качи в каруцата на управляващите, забравя онези, които са ги пратили в парламента. Вече втора патерица на ГЕРБ доказва този извод.

  Темата за субсидиите е в пълна забрава. Като дойдат избори- тогава пак ще я дъвчем. Вторачили сме се как изглеждаме като домакини на Евпропредседателството, ама на парадния вход. Отзад- срамна работа.

  Това реформи, това промени… оказа се, че няма нужда. Европа вижда корупция и липсата на справедливост, но тя си е единствено наш проблем. Затова и съдебната ни система е нещо като циганското МЕШЕРЕ. Май малко по-кофти….

  И всичко това е плод на „активността” на една шепа мрънкащи във фейсбук, чието недоволство явно стига до някой друг лайк или безсмислено лаене.

  Но… дет се вика, кучетата си лаят, кервана си върви. Става ясно, че нормалните медии критично намаляват за сметка на кряскащи от фейбук профилите си „демократи” и „патриоти”.

   Политическата зима на Ботев е бледа сянка на Полярната, налегнала ни вече с години.

    Да ни е честита!!!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha