`Лудогорец` се промъкна в следващата фаза на Лига Европа

`Лудогорец` се промъкна в следващата фаза на Лига Европа
Публикация   07 Дек, 2017   /     akcent.bg   /     419

   Лудогорец" се класира за фазата на директните елиминации на Лига Европа, след като спечели нужната му една точка при гостуването на "Хофенхайм". Двубоят в Германия завърши 1:1, но българският първенец записа много слаб двубой, в който можеше и да загуби.

  Патрик Охс изведе "Хофенхайм" напред в 25-ата минута, но в началото на втората чат Вандерсон отбеляза ценното попадение за "Лудогорец". Тимът на Димитър Димитров буквално оцеля на "Рейн Некер щадион" и беше на косъм от отстраняване, след като в другия мач в групата "Истанбул Башакшехир" победи "Брага" с 2:1.

  За втора поредна година българският тим ще играе в Лига Европа и след нова година. Съставът хвана последния влак за фазата на директните елиминации, след като пропусна предишните два шанса да го направи предсрочно. В последните си два двубоя "Лудогорец" се представи под нивото си.

  "Лудогорец" заложи на всичко най-добро, докато треньорът на Хофенхайм Юлиан Нагелсман спази обещанието си да пусне основно резервни футболисти и млади момчета, сред които имаше и четирима дебютанти.

  Българският шампион изигра много слабо първо полувреме, в което дори имаше късмет, че допусна само един гол във вратата си. Футболистите на Димитър Димитров стартираха по-добре и в началните три минути стигнаха до два корнера, като заложиха на преса високо по терена и доста агресия.

  Това обаче не е задържа в голяма част от двубоя, а беше по-скоро епизодична проява. След 10-ата минута "Хофенхайм" стоеше много по-стабилно на терена и имаше надмощие срещу разградчани.

   Въпреки, че българите контролираха топката в по-голяма част от времето, те не успяха да отправят нито един точен изстрел за първите 45 минути. В 25-ата минута "Хофенхайм" откри резултата чрез Патрик Охс. Натанаел се засуети отляво на защитата и позволи топката да му бъде отнета, тя стигна до Охс и нападателят без проблем се разписа.

 

 

Патрик Охс се възползва от грешката на защитата на "Лудогорец".

© Reuters

Патрик Охс се възползва от грешката на защитата на "Лудогорец".

   До почивката "Хофенхайм" можеше да вкара и втори гол, но само добрите прояви на Ренан дос Сантос оставиха "Лудогорец" на минимален пасив. По същото време и "Истанбул Башакшехир" водеше у дома на "Брага", с което виртуално изхвърляше "ЛУдогорец" от турнира.

 

В паузата Димитър Димитров направи смяна, вадейки един от халфовете си Яцек Горалски, за да пусне на терена Клаудиу Кешеру. Въпреки това отново "Хофенхайм" беше тимът, който се ориентира по-добре. Домакините пропуснаха отличен шанс да удвоят аванса си, след като Охс остана очи в очи с Ренан, но бразилският страж спаси.

   Няколко минути по-късно домакините имаха претенции, че Ренан е играл с ръка извън наказателното си поле, но израелската съдийска бригада подмина ситуацията.

  В 62-ата минута "Лудогорец" изравни чрез Вандерсон, който прекъсна суша от 504 минути без гол в европейските турнири. Бразилецът получи пас от Марселиньо и изпревари Паслак, за да реализира изравнителния гол.

 

 

Вандерсон изравнява резултата на "Рейн Некер щадион".

© Reuters

Вандерсон изравнява резултата на "Рейн Некер щадион".

   В ситуацията обаче се видя, че Вандерсон си повежда топката с ръка, опитвайки се да вземе предимство срещу германския защитник. Минути преди изравнителния гол на "Лудогорец" и "Брага" изравни резултата в Истанбул.

  Двете спорни ситуации изнервиха треньора на "Хофенхайм" Нагелсман, както и неговите футболисти и вече нищо в играта на германците не се получаваше.

  В заключителните минути "Хофенхайм" се хвърли в предни позиции, търсейки победен гол, с който да напусне достойно турнира. За капак "Лудогорец" остана с човек по-малко след нова спорна ситуация. Той фаулира излишно Бичакчич в средата на терена и получи директен червен картон, но решението на съдията Гренфелд изглеждаше спорно, след като в действията на румънеца нямаше излишна агресияили тежки последствия за съперника.

 

 

Реферът Оредл Гренфелд гони Клаудиу Кешеру.

© Reuters

Реферът Оредл Гренфелд гони Клаудиу Кешеру.

   Краят на двубоя се превърна в изключително драматичен, заради втори гол на "Истанбул" срещу "Брага". Това остави "Лудогорец" буквално на косъм от елиминация. "Хофенхайм" стигна до две статични положения, при които топката буквално беше на голлинията, но българският тим оцеля, а можеше дори и да спечели, но Мисиджан не се възползва от опразнената врата.

   "Лудогорец" завършва на второ място в групата си и ще бъде непоставен за жребия за 1/16-финалите на Лига Европа.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha