Посланието на усмивката

Посланието на усмивката
Публикация   18:50     18 Ноемв, 2011 /     Д-р Дияна Илиева www.dukovi-clinic.com   /     611

Красотата и брилянтният и вид подсказва и за социалния статус на човека.


  Едва ли повечето от нас съзнават какво голямо влияние има усмивката за възприятието и оценката на личността. При общуване то ни с другите вниманието ни се концентрира върху лицето на събеседника ни и когато гледката на хармоничните части на това лице ни харесва естествено отговаряме със симпатия.

    Има части на лицето, които имат по-голямо влияние при директен контакт от други. Обикновено погледа ни се концентрира в зоната на очите, в зоната на носа и в зоната на устата. Тези участъци на лицето са натоварени с много мимически функции, които са израз на нашите мисли чувства. Ето защо тези три зони трябва да са балансирани както една спрямо друга, така и отделните части вътре в самите зони. Всички елементи трябва да са в определени отношения и пропорции, лявата и дясната част на лицето да са симетрични.

    Така усмивката не е нещо, което да бъде красиво само по себе си. Тя трябва да е подходяща за това лице. Ето защо, специалистът по естетична стоматология първо прави анализ на лицето на пациента, определя всички несъвършенства в отделните му части, за да може чрез корекцията на отделните елементи на усмивката, да ги направи по-балансирани, а недостатъците по-незабележими. Може да се променя подредбата на зъбите, съотношенията им едни спрямо други, дължината и формата им, цвета, повърхността им и ефекти те във вътрешността им. Колко да се наблегне на всяко от тези качества зависи от това, какво подсъзнателно послание искаме да отправим към другите.

   Не само кожата на лицето се променя с възрастта, но зъбите. Промяната във вида на зъбите е един от най-сигурните начини за определяне визуално възрастта на човека срещу нас. Когато се възстанови младостта на усмивката се връща  до голяма степен и младостта на лицето. Ето защо всяка пълна промяна включва и намеса на специалист стоматолог.

  Красотата и брилянтният вид на усмивката подсказва и за социалния статус на човека. По-белите и съвършено подредени зъби подсказват за успяла личност, а леките несъвпадения в симетрията на второстепенни елементи придават чар и артистичност.

    Какво ще кажете на другите с усмивката си зависи вече само от вас.  Красотата до голяма степен е въпрос на математика, знания и умения. Ние можем да Ви ги предложим, а Вие да ги използвате...



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha