Събота, 7 Септември 2024

Джошуа защити световните си титли след спорен технически нокаут в десетия рунд

Джошуа защити световните си титли след спорен технически нокаут в десетия рунд
Публикация   29 Окт, 2017   /     akcent.bg   /     560

    Световният шампион Антъни Джошуа защити титлите си в тежка категория след технически нокаут срещу камерунеца Карлос Такам в десетия рунд. Реферът Фил Едуардс взе спорно решение да спре двубоя 1.34 минути след началото на рунда, с което си навлече гнева на 80 хиляди зрители на "Принсипалити стейдиъм" в Кардиф, които присъстваха на двубоя.

   Боксовите експерти на Sky Sports, която предаваше двубоя, Джони Нелсън и Карл Фроч се обединиха около мнението, че това е най-странното спиране на среща, което се виждали, въпреки тоталната доминация на Джошуа.

   Британецът записа 20-а победа от 20 срещи на професионалния ринг и всяка една от тях е постигната с нокаут. Както и в предишния си двубой с Владимир Кличко обаче Джошуа имаше сериозни проблеми. Той не беше пратен в нокдаун, както срещу украинеца, но понесе много тежки удари от камерунеца. Джошуа проведе четвърта защита на световната си титла и запазва поясите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO)

  Британецът не остави съмнение в преимуществото си в мача, като отвори две тежки аркади над очите на съперника си и вкара по-тежките удари, но също изрази недоволство от начина, по който срещата приключи.

  Претендентът се би геройски и макар че имаше само 12 дни да се подготви за двубоя, заменяйки Кубрат Пулев заради контузия, заслужи аплодисментите на публиката.

   "Беше удоволствие за мен и благодаря на всички, най-вече на Такам за това, което се получи. Моята работа е да се бия и това опитах да направя. Опитах да пречупя съперника си рунд след рунд, но той не падаше. Не съм доволен, че съдията спря мача, както и публиката не се радва, но и това го има в бокса", кзаа Джошуа.

   Британецът показа уважение към съперника си и го поздрави за смелата игра, която той демонстрира.

  "Най-важно е сега да ми наместят носа, защото май е счупен. Всички знаят накъде съм се запътил и 2018 г. е много важна за мен. Искам този мач с Дионтей Уайлдър да се случи. Сега обаче има и други титли, които трябва да защитя, така че ако съм свободен от тях съм отворен и към мач с Уайлдър", каза шампионът.

  След "тих" първи рунд, който беше по-скоро опознавателен и за двамата боксьори, във втория беше доста по-интересно. Такам неволно сблъска главата си в носа на Джошуа и успя да разкървави носа на шампиона.

  Това сякаш ядоса британеца и той премина в атака, вкарвайки няколко много тежки удара в главата на противника си. Лявото кроше на Джошуа работеше добре и той разклати камерунеца.

   Претендентът за световните титли също "показа зъби" и в третия рунд на свой ред вкара много тежко кроше на Джошуа. Британецът трябваше да мисли не само за ударите на своя съперник, но и за кръвта от носа си, която не спираше да тече.

   Световният шампион излезе променен в четвъртия рунд с мощно дясно кроше отвори сериозна аркада над дясното на камерунеца. Той обясни на рефера Фил Едуардс, че не вижда нищо, но пожела да остане на ринга.

 

 

Кръвта се стича по лицето на Такам, но той продължава боя с британеца.

© Reuters

   Кръвта се стича по лицето на Такам, но той продължава боя с британеца.

  Двамата влязоха в много тежки размени и Джошуа веднага потърси бързо приключване на двубоя, прати съперника си и в нокдаун, но тъкмо тогава гонгът удари.

  Щабът на претендента опита да затвори неговата аркада, но не се справи. Кръвта се стичаше по лицето на камерунеца през целия пети рунд, но той отказа да се предаде и показа смела игра. Той също пласира удари, които нараниха световния шампион и същеврменно се измъкваше с ефектни отклони и ескиважи.

   В шестия рунд Такам спря да се движи по ринга и стана доста по-лесна мишена за шампиона. Джошуа вкара много тежки удари в главата на съперника си, комбинациите му се получаваха отлично и крошетата следваха едно след друго. Въпреки това Такам успя да се задържа на краката си след първата половина на двубоя.

 

 

Такам впечатли с движението си умело избягваше от тежките крошета на Джошуа.

© Reuters

  Такам впечатли с движението си умело избягваше от тежките крошета на Джошуа.

   Рунд след рунд камерунецът потвърди думите на Джошуа, че "главата му е от цимент" и понасяше поредица от тежки удари. Британецът успя да отвори още една аркада по лицето на съперника си, но също пое няколко сериозни поражения.

  С всяка изминала част мощта в ударите на Джошуа намаляваше. Шампионът продължаваше да доминира в мача, но не успя да свали в нокдаун съперника си. Такам от своя страна продължаваше да поема всеки удар и същевремнно да бърше стичащата се кръв от аркадите си.

   В десетия рунд Джошуа започна много активно, вкара поредица от шест удара в главата на Такам и тогава реферът Едуардс се намеси, спирайки срещата.

 

 

Реферът Фил Едуардс спря двубоя доста спорно.

© Reuters

Реферът Фил Едуардс спря двубоя доста спорно.

   "Съдията не трябваше да спира мача, не знам защо се получи така, защото аз можех да продължа. Публиката тук е велика, харесва и обича бокса, така че заслужаваше да види още малко бокс", каза Такам.

  Той уточни, че ще иска реванш и показа увереност, че може да спечели втора среща с Джошуа, ако шампионът реши да му даде още един шанс.

Тагове : Джошуа , нокаут , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha