Събота, 7 Септември 2024

Григор Димитров се класира за финалите на АТП за пръв път в кариерата си

Григор Димитров се класира за финалите на АТП за пръв път в кариерата си
Публикация   21 Окт, 2017   /     akcent.bg   /     409

  Григор Димитров постигна целта, която си постави по-рано през сезона и за пръв път в кариерата си се класира за финалите на АТП в Лондон. Заключителният турнир за годината ще се проведе от 12 до 19 ноември.

Мястото на българския тенисист сред осемте участници в надпреварата беше потвърдено след отпадането на Кевин Андерсън от турнира в Стокхолм. Южноафриканецът загуби с 6:7 (1), 6:7 (1) от Фернандо Вердаско.

По-рано Димитров си осигури място в полуфиналите в шведската столица след успех с 6:3, 6:4 срещу Миша Зверев.Много съм щастлив. Хубаво е, че успях да се справя в два сета. Знаех, че няма да е лесно, но в същото време усещах, че поддържам много добро темпо през целия мач", каза българинът след победата срещу Зверев.

Финалният турнир на АТП събира най-добрите осем тенисисти през сезона. В момента Димитров е шести с 3500 точки. Дотук през 2017 г. българинът спечели три титли, включително и най- голямата в кариерата си – от мастърса в Синсинати. Освен това игра полуфинал на Australian Open.

До момента сигурни участници във финалите на АТП са водачът в световната ранглиста Рафаел Надал, рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер, Александър Зверев, Доминик Тийм и Марин Чилич.

Финалистите са разпределени в две групи по четирима, като играят всеки срещу всеки през ден. След това предстоят полуфиналите и финалът.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha