Събота, 7 Септември 2024

Три шести места за русенските щангисти на Европейското първенство в Албания

Три шести места за русенските щангисти на Европейското първенство в Албания
Публикация   18 Окт, 2017   /     akcent.bg   /     473

  С три шести и едно осмо място приключи русенското участие в Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки. Надпреварата се проведе в град Дурас, Албания и в нея се включиха щангисти до 20 и до 23 години. В състава на националния отбор, старши треньорът на тима Иван Иванов е избрал четирима представители на школата на Тежкоатлетически спортен клуб Русе подготвени от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови.

  Шести в своята категория станаха Цветелина Стоянова – девойки до 20 години, категория до 58 кг/, Ангел Русев /юноши до 20 години, категория до 56 кг/ и Асен Асенов при юношите до 23 години в категория до 56 кг. Осма при момичетата до 20 години в категория до 48 килограма се класира Надежда Мей Нгуен.

  "Русенските щангисти изпълниха програмата минимум за влизане в шестицата на двубоя. Първенството беше изключително силно, а предвид факта, че нашите състезатели са едни от най-малките в своите категории представянето им е добро", коментираха треньорите на тежкоатлетите Кръстина и Радослав Атанасови.

  И този път Тежкоатлетически спортен клуб - Русе имаше най-много представители в националния тим. Заради доброто си представяне, младите тежкоатлети успяха да затвърдят позициите си в основния състав на националния отбор не само при кадетите и кадетките, но вече и при юношите и девойките.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha