Вторник, 30 Април 2024

Иван Банчев Джамбо – Рс на крачка от квота за Младежката олимпиада 2018

Иван Банчев Джамбо – Рс на крачка от квота за Младежката олимпиада 2018
Публикация   07:59     09 Окт, 2017 /     akcent.bg   /     477

   Иван Банчев елиминира първите си съперници в Световното първенство по стрелба с лък за кадети и достигна 1/16 финал. Той ще се проведе на 6.10. 17 г. срещу японеца Aoshima Tetsuya. Целта е да постигне нова победа, за да си осигури квотата за Младежките олимпийски игри 2018, които ще се проведат следващата година по същото време в Аржентина.

   В Световното първенство по стрелба с лък за юноши и кадети участват над 500 състезатели.

   Националният отбор в състав Иван Банчев („Джамбо – Рс), Тодор Пендов (Тракиец - Садово) и Васко Тодоров (Тракиец - Садово), под ръководството на треньора Йордан Джамбазов, отпътува на 28.09.2017 г. Квалификациите започнаха на 2 октомври. В деня преди официалната тренировка е преминало миниторнадо, което наводнило терена за стрелба и оставило след себе си съборени шатри. По време на официалната тренировка условията са били приемливи и вятърът не попречил за провеждането на подготовката на състезателите.

   В квалификациите Иван Банчев постига най-високи резултати от българските национални състезатели, като се класира на 43-то място от 114 участника. Васко Тодоров е 54-ти, а Тодор Пендов – 97-ми. Следващият етап на първите елиминации Банчев е безапелационен срещу  Tate Jonathan (GBR). Срещата е била оспорвана и завършва наравно 5:5, като нашият стрелец побеждава след бараж – 6:5, в който с добра концентрация е по-точен с 9-ка в мишената, при 7-ца на противника. Втората елиминация – 1/24 финал Банчев е убедителен срещу индиеца Lambe Gaurav Trambak, при резултат 6:4.

Състезанието продължава до 9 октомври. Най-важното е престижното представяне на състава и спечелване на квота от Иван Банчев за Младежките олимпийски игри 2018, които ще се проведат следващата година по същото време в Аржентина.

     До момента Банчев показва високи резултати и точен мерник в Олимпийския стил, както в турнирите сред връстниците си, така и в надпреварата при мъжете. През месец април тази година на Европейската младежка купа, проведена в гр. Маратон (Гърция), той завоюва бронзов медал, а в отборното съревнование заедно с Пендов и Тодоров станаха вицешампиони.

  Резултати: http://www.ianseo.net/TourData/2017/2043/IBRCM.php



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha