Събота, 7 Септември 2024

13-годишна русенка с три златни медала от Откритото Световно първенство и Световна купа в Холандия

13-годишна русенка с три златни медала от Откритото Световно първенство и Световна купа в Холандия
Публикация   07 Окт, 2017   /     akcent.bg   /     479

  Родената в Русе 13-годишна Елена Любомирова спечели три златни медала от Откритото Световно първенство и Световна купа по таекуон-до (Open Worlds Taekwon-do Championship 2017). Състезанието се проведе в Барневелд, Холандия, от 28 септември – 1 октомври 2017 г. На него Елена стана първа в индивидуалните дисциплини спаринг момичета до 45 кг и форма (тул) до 6 гуп (зелен колан). Заедно с четири от съотборничките си, тя спечели златен медал и от отборното класиране на спаринг девойки 13 – 17 години.

   За тази година това е второ голямо състезание на Елена на високо международно ниво – през април тя участва и на Европейско първенство по таекуон-до в Ливърпул, където се пребори за бронзов медал в категорията спаринг момичета до 46 кг. Елена е държавна шампионка за своята възрастова група за миналата и тази година и е европейска шампионка по таекуон-до от Солун 2016-а при децата.

   Елена Любомирова е родена в Русе през 2004 г. Тренира таекуон-до от 7 години и отскоро има първи дан в корейското бойно изкуство. Състезателка е на ABC FIGHT CLUB София с треньор световната и европейска шампионка Недялка Бачева, 4 дан. Ученичка е в седми клас на 32-ро СОУ „Климент Охридски“ – София. 

  Откритото Световно първенство и Световна купа по таекуон-до в Холандия (Open Worlds Taekwon-do Championship 2017) беше уникално по рода си, тъй като позволява участие без ограничения на всички, които тренират таекуон-до, без значение към коя федерация или асоциация принадлежат. Организира се от ITF HQ Korea и беше за всички таекуон-до дисциплини и всички възрастови групи - деца, юноши и девойки, мъже и жени и ветерани. Участие на Open Worlds взеха черни и цветни колани от близо 35 държави, сред които по няколко отбора от Канада, Русия, Холандия, Англия, както и клубни и национални отбори на Аржентина, Австралия и Нова Зеландия, Хонг Конг, Япония, Хърватия, Сърбия, Гърция, Белгия, Германия, Полша, Малайзия, САЩ и др. В Холандия българският отбор спечели общо 13 златни медала, 12 сребърни и 9 бронзови.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha