Събота, 7 Септември 2024

Григор Димитров не издържа срещу световния №1

Григор Димитров не издържа срещу световния №1
Публикация   07 Окт, 2017   /     akcent.bg   /     463

  Рафаел Надал спечели девета победа от десет мача срещу най-добрия български тенисист Григор Димитров. Испанският №1 в света се наложи с 6:3, 4:6, 6:1 и се класира за финала на турнира в Пекин (Кит, $3,03 млн.) от категория "АТР 500". Така левичарят от Майорка взе своеобразен реванш за единственото си поражение от хасковлията – преди година на 1/4-финал именно в китайската столица.

  В днешния 1/2-финал на централния корт в Националния тенис център Надал постигна пет пробива – по един в първите два и три в третия сет. Във втората част Димитров успя да направи рибрейк, възползвайки се от шестата си възможност в мача, а впоследствие изравни общия резултат на 1-1 с втория си сетбол в подаването на испанеца. Така нашият спази традицията да печели поне един сет в мач на твърд корт срещу Краля на клея.

  В решаващата трета част Григор загуби първите си два сервис гейма и положението му стана безизходно при 0:4. Шансовете му окончателно се изпариха в 6-ия гейм, когато не се възползва от ситуация 0:40 в подаването на Надал, който с 5 поредни точки поведе с 5:1. След това Димитров вече бе морално и физически изчерпан и отново предаде сервиса си, спасявайки само първия от двата мачбола за световния №1.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha