Сряда, 25 Декември 2024

Чушките на БНТ спечелиха кулинарното `медийно` състезание `На върха на ножа`

Чушките на БНТ спечелиха кулинарното `медийно` състезание `На върха на ножа`
Публикация   07 Окт, 2017   /     akcent.bg   /     1376

Непрофесионалните оценки на Акцент.БГ напълно с покриха с тези на професионалното жури

 Снимки: 1,2,3 Румен НИКОЛАЕВ

   Екипът на БНТ Венета Николова и Васко Николов от 12 А клас на Професионалната гимназия по туризъм категорично спечелиха третото кулинарно издание „На върха на ножа”, което се проведе днес в кухнята на ресторант „Сплендид”.

   Второ място бе отредено за Пламенка Ангелова от Бряг и Пламен Петров от същия клас. Бронзът остана за екипът на TVN Мая Роева и Милен Иванов от 12 Д клас.

  Екипът на БНТ се представи с пълнени чушки с кайма и ориз. Предварително мариновани, приготвени в гювеч, добре овкусени, те категорично и еднозначно получиха най-добри отзиви и оценки от професионалното и непрофесионално журита. Освен шеф – готвачите Ивайло Димитров, Петър Атанасов и Светлозар Петров, гозбите на журналистите бяха независимо оценявани от непрофесионалистът- кулинар с доказана богата банкетна култура – гл- редактор на Акцент.БГ Румен Николаев.

   В битка за второто място се бориха „Касапско право” на TVN и Пъдпъдъците на дядо на в-к „Бряг”. Интересните рецепти изискваха повече професионализъм от непрофесионалните готвачи, но с минимална преднина спечелиха Пъдпъдъците.

  Следваха два шарана- пълнен и с тиква, съответно на Русе инфо и на в-к „Утро”, като тук преднина заради по- добрия вид и консистенция получи електронната медия.

Пълнените чушки с ориз и кълцано пиле на Арена медия изостанаха откъм подправки и време на приготвяне, но пък наваксаха с Грамота от кмета като най-добре представил се тим. Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите в лицето на своя председател Красимир Иванчев избра за свой фаворит отборът на в-к „Утро”.

     Непрофесионалният оценител Румен Николаев награди участниците журналисти с грамота, книжка с рецепти и магнит- отварачка с логото на Професионалната гимназия по туризъм.

   Участниците в състезанието бяха оценявани по: подготовка и почистване на работното място, презентиране на ястието, вкус, цвят и визия, начин на приготвяне, използвани модерни технологии.

  Организатори на състезанието са Клубът на професионалните готвачи и професионална гимназия по туризъм, с подкрепата на Община Русе и на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha