Снимки: 1,2,3,4,5 Авторът
За пета поредна година ротарианци от Ротари клуб- Русе- Дунав се събраха на Дунавско село и показаха кулинарни умения на скарата , които бяха фактически оценени от 3-членно жури и физически – от всички участници и гости на събитието.
За приготвянето на унгарския гулаш и чевермето бяха необходими цели 6 часа и още малко време, за да разкрият прелестите си и да получат най-високите оценки, макар и обособени извън участниците в състезанието за най-вкусно и най-добре аранжирани продукти на барбекю. Т.е., състезателите бяха на линия още в 7 часа сутринта на позиция!!!
Д-р Ботев като председател на журито този път обособи агнето на Цветков и рибата на ротарианците от другия русенски клуб в отделни категории. Журито не успя да опита в предвидената дегустация от крехкото и вкусно приготвено агнешко, защото то се изчерпа за минути и според повечето участници това всъщност е и най-точната и висока оценка.
Много добри отзиви получи и унгарският гулаш. Той бе еднакво успешно подкрепян както с ракия, така и вино.
Първи на барбекюто станаха Ива Бацалов и Виктор Славов, следвани от „мичетата” и наденичките на ротаринците от Гюргево. Румънците се бяха подсигурили с шеф- готвач от круизен кораб по Дунава на американска фирма. Третото място бе отредено отбора на Тошко Каролев.
Традиционно бяха пуснати на търг най-добрите мостри, като средствата тази година ще отидат за проектиране и изграждане на спортна площадка за българското училище в Молдова.
Независимо че този път „Патката на бачо Кольо” бе по-голяма и прекръстена на „Патката на президента”, не успя да въодушеви достатъчно участници и не подобри рекорда по събрани средства.
Традиционно имаше програма с песни и танци. Липсата на циганска гюрултия обаче се оказа сериозен пропуск, който се усети и по настроението на участници и гости на борбекюто. Чувстваше се отсъствието на ротарианците от Нови сад, от Тутракан, Силистра и Свищов, които присъстваха и участваха активно със свои кулинарни изделия.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай