Събота, 7 Септември 2024

Макгрегър срещу Мейуедър: Възможна ли е сензация в мача на големите пари?

Макгрегър срещу Мейуедър: Възможна ли е сензация в мача на големите пари?
Публикация   27 Авг, 2017   /     akcent.bg   /     639

   Гениалната защита на непобедения на професионалния боксов ринг Флойд Мейуедър ще бъде тествана вероятно за последен път, а банковата му сметка отново ще се увеличи с деветцифрена сума. Близо две години след като обяви, че се оттегля, американецът се завръща, за да се превърне в петия спортист, надхвърлил 1 млрд. долара приходи в кариерата си, след Михаел Шумахер, Джак Никлаус, Арнолд Палмър, Тайгър Уудс и рекордьора Майкъл Джордан.

   Двубоят тази нощ ще противопостави един от най-великите боксьори в историята и голямата звезда на набиращия все по-голяма популярност шампионат по смесени бойни спортове Ultimate Fighting Championship (UFC) Конър Макгрегър. Спортната стойност на мача остава изключително спорна. И не защото Мейуедър ще навърши 41 през февруари и няма официален мач от 24 месеца, а защото двамата ще играят по правилата на професионалния бокс.

   Победа за Макгрегър би била против всякаква спортна логика. Спортът обаче е ставал свидетел на много нелогични неща и мнозина вярват, че 29-годишния ирландец може да сътвори една от най-големите сензации. Макрегър показа изключителна мотивация и отдаденост, за да се подготви възможно най-добре за дебюта си на боксовия ринг. Дори букмейкърските къщи намалиха коефициента за негов успех, след като в началото оцениха шансовете му като минимални.

Една година подготовка обаче едва ли ще бъде достатъчна за ирландеца да направи това, което най-добрите боксьори в тази категория (до 70 кг) не успяха да направят в продължение на две десетилетия. Макрегър има брутална сила в ударите си, но смесените бойни изкуства са коренно различен спорт от бокса.

  "Това е нещо като спринтьор и десетобоец да се състезават на 100 метра. В този случай Мейуедър е спринтьорът. Макгрегър ще може да използва само една малка част от страховития си боен арсенал", написа Саймънд Хед, който отразява смесени бойни спортове (ММА) за Би Би Си.

   Изглежда малко вероятно Макгрегър да победи дори боксовия шампион на Ирландия в тази категория Питър Макдона, който има повече загуби, отколкото победи. А какво остава за човека, изградил една от най-гениалните техники, които боксът е виждал.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha