Неделя, 13 Октомври 2024

Хотел `Гергана`- предпочитаният ваканционен клуб във ваканционна `Албена`

Хотел `Гергана`- предпочитаният ваканционен клуб във ваканционна `Албена`
Публикация   26 Авг, 2017   /     akcent.bg   /     1192

Нови студиа и още повече природа посрещат гостите, които се оказва, че постоянно се завръшат... отново и отново

Снимки: 1,2,3,4  

Васела Василева, комплексен управител на хотел „Гергана”. Работи в комплекс "Албена" от 2009 година и е заемала различни позиции, за да ръководи сега един от най-емблематичните места за почивка.

  Той е един от най-големите и предпочитани хотели в „Албена” с 318 стаи. Разполага освен с хотелска част, с голяма ресторант, 4 бара и басейн. Едно от най-големите му предимства, че е разположен в непосредствена близост до плажа, първи на „първа линия” откъм Кранево.

   Хотел „Гергана” не е просто хотел, това е един предпочитан ваканционен клуб, така ли е?

   Тук атмосферата кара много от неговите гости да се връщат отново и отново. Гергана е разположен на много интересно място. От едната страна е морето, а от другата се открива прекрасна гледка към резервата. Децата могат да се радват на костенурки, жаби, водни лилии. Мястото предлага едно неповторимо спокойствие, приятна атмосфера.

  Може би над 80 на сто от посетителите са вече са почивали в „Гергана”. Явно тук намират различното, дори бих казала неповторимото.

   Кои са „най-старите” посетители, за кой път се завръщат?

  Има и в момента такива, които са за 14-ти…. дори и за 20 пъти. Има германци, които идват тук от 1989 година. Те са едни от най-добрите ни гости, идват понякога по два пъти на сезон.

   Природата не беше много милостива към хотела преди няколко години, когато преля река Батова, но след като ръководството на комплекса  вложи доста средства и модернизира пострадалото крило. Какво има сега?

   Изградени са 28 прекрасни студиа над рецепция.  На последния етаж има един много красив декинг с шезлонги и слънчева тераса. Прилича на палубата на титаник, прекрасно е…  Оттам се вижда голяма част от морето и от природния резерват. Студията са просторни, проектирани по проект на френската дизайнерка Борела.

   Няма нужда от повече реклама, „Гергана” се оказа хотелът, за който когато и да решиш да резервираш стая, вече си закъснял. Кога всъщност започва записването?

   Най-активното записване започна през декември миналата година. Януари продължихме с една масирана кампания за ранни записвания.

    Става въпрос за туроператори, предполагам?

     Да, а за български туристи местата се изчерпиха още през май. Сега свободни места има след 7 септември.

     До колко новите работници в бранша се списват в особеностите, които работата тук изисква. Става въпрос за украинците, които, както вече стана ясно, за цели комплекс са 700 души…

    В „Гергана” работят – 6 човека в хотела, един- на администрация, две камериерки. В ресторанта се трудят 8 бармана, 12 готвача и 26 сервитьора.  По-голямата част от тях са студенти, но има и по-големи. На повечето от тях всичко им прави впечатление, дори и неща, които ние със сигурност няма да забележим. Вероятно идват от по-бедни райони.

Както навсякъде, различно е настроението им към работата.Но при повечето има желание за работа, при определено много добро заплащане спрямо онова, което са получавали.

   Друго ново и интересно, достъпът с личен транспорт до „”Гергана” вече е невъзможен, защо така?

    Става въпрос за тройката хотели- „Гергана”, „Мура”, „Славуна”, където функционира за първи път и екопътека.  Гостите на хотела и багажът и се превозват с голф колички. Сега тук наистина цар една неподправена тишина и природата изпъква и завладява със своето спокойствие.  Особено доволни са родителите с малки деца, които могат да оставят малчуганите спокойно да играят.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha