Събота, 7 Септември 2024

`Лудогорец` удържа равен в Литва и се класира за групите на Лига Европа

`Лудогорец` удържа равен в Литва и се класира за групите на Лига Европа
Публикация   25 Авг, 2017   /     akcent.bg   /     447

    "Лудогорец" се класира за груповата фаза на Лига Европа, след като завърши 0:0 като гост на "Судува" и отстрани литовския си съперник. Благодарение на аванса си от 2:0 след първата среща в Разград, българският шампион си осигури европейски мачове до Нова година във втория по сила турнир на континента.

   За четвърти път в последните пет сезона разградчани ще участват в груповата фаза на европейски турнир, като два пъти сториха това в Шампионска лига, а сега за втори път ще играят и в Лига Европа.

   Срещата в Литва не беше от високо качество, като "Судува" разчиташе на агресия и грубости, а "Лудогорец" беше далеч от най-доброто си ниво. Съставът на Димитър Димитров имаше малко положения за гол, като най-добрата възможност се откри пред Анисе, който удари греда.

   Треньорът на "Лудогорец" заложи на нова тактическа постройка за двубоя в Литва, като реши да насити средната линия. Специалистът заложи на Дяков, Лукас Саша и Анисе един до друг в средата на терена, а пред тях беше Вандерсон. Заради очакванията "Судува" да атакува и да се отворят пространства за контраатаки, Херо разположи Върджил Мисиджан и Джоди Лукоки един до друг в атаката.

   Заради това на пейката остана голмайсторът на състава Клаудиу Кешеру.

  "Лудогорец" започна с много самочувствие и комбинираше уверено. Българският тим държеше повече топката и се стремеше да не оставя инициативата на домакините.

   Първата по-сериозна опасност беше в 28-ата минута, когато Лукоки нахлу в наказателното поле и подаде към Анисе, който мигновено шутира без подготовка. Изстрелът на халфа от Мадагаскар обаче срещна страничния стълб.

   Секунди по-късно шанс се откри и пред Мисиджан, но негов удар беше избит малко пред голлинията.

    "Судува" разчиташе на много ентусиазъм и желание, както и на доста агресивна игра, която много пъти беше на ръба на здравия разум. Литовските футболисти влизаха доста грубо, но в предни позиции няма абсолютно никаква идея. "Лудогорец" не беше поставен под напрежение нито за момент, като домакините използваха само балонни топки и дълги подавания от собствената си половина.

   След почивката тимът от Разград изненадващо започна да дава топката прекалено лесно на съперника си. Вместо да разчитат на по-дълготрайно притежение момчетата на Димитър Димитров заложиха на изостряне на играта и дълги пасове напред.

   В 51-ата минута Хорхе Броун за първи път трябваше да се намесва решително. Аржентинският страж спаси удар, който не беше силен, но след рикошет стана много коварен.

През втората част двубоят стана още по-груб, а играта се накъса и заради действията на съдията Халис Йозкая. Турският арбитър пусна прекалено свободна игра, а освен това спести втори жълт картон на Керла на два пъти.

 

 

Изненадващо защитниците на "Лудогорец" оставиха с лекота да се стига в опасна близост до вратата на Хорхе Броун.

© LAP.bg

   Изненадващо защитниците на "Лудогорец" оставиха с лекота да се стига в опасна близост до вратата на Хорхе Броун.

   "Лудогорец" се полъга по играта на домакините и определено не впечатли след почивката. Тимът на Димитър Димитров чакаше времето просто да мине, без да има ясна идея в играта си. Точно заради това Светослав Дяков и компания рядко си подаваха повече от три пъти един след друг без да сбъркат.

   В заключителните минути опитът на "Лудогорец" си пролича и българските футболисти започнаха да задържат повече топката, убивайки темпото. Натискът на "Судува" секна и в края домакините вече нямаха и физически сили, за да атакуват.

   "Лудогорец" ще играе в групите на Лига Европа за втори път след сезон 2013-14, когато записа и най-успешното си участие в Европа – осминафинал. Тогава разградчани излязоха първи от групата си, спечелвайки пет мача и завършвайки наравно веднъж.

    Жребият за груповата фаза е утре от 14.00 ч. българско време, а "Лудогорец" ще бъде поставен във втора урна. Българският шампион ще домакинства на стадиона си в Разград "Лудогорец арена", след като получи зелена светлина от УЕФА.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha