Неделя, 29 Септември 2024

Общият устройствен план ще акцентира върху 3 зони на въздействие

Публикация   09 Дек, 2010   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     695

Едната вероятно ще бъде Крайбрежната зона, която от години чака внимание

 

Община Русе разработва проект „Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на Русе” , с който ще кандидатства за финансиране по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Общинските съветници ще трябва да гласуват съфинансиране на проекта с 50 000 лева, чиято обща стойност е 1 млн. лева, като разликата ще бъде безвъзмездна помощ.

Срокът за кандидатстване е до 04 януари 2011 година 

Община Русе подготвя проектно предложение, чиято обща цел е постигане на устойчиво градско развитие на територията на община Русе, чрез изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие 2014-2020 г.

От 3 години всички големи градове в Европа имат такива планове. В България се изготвят за 7-те големи града и още 29 по-малки. При изготвянето на тези планове се изхожда от Градоустройствения план и Общинския план за развитие, обясни зам. кметът Атила Минев. В него ще бъдат възложени и направени анализи и проучвания на три основни зони на въздействие.

В съвсем първоначален вид една от тези зони трябва да е социална, т.е. да е жилищна среда. Една от идеите е това да бъде кв. Родина, тъй като има за решаване на дълго отлагани проблеми с инфраструктурата.

Втората зона вероятно ще бъде крайбрежната зона, а третата- част от Източна промишлено зона.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha