Събота, 7 Септември 2024

`Лудогорец` пречупи `Судува` и е с единия крак в групите на Лига Европа

`Лудогорец` пречупи `Судува` и е с единия крак в групите на Лига Европа
Публикация   18 Авг, 2017   /     akcent.bg   /     448

   Лудогорец победи Судува в първи мач от плейофната фаза на Лига Европа. На стадион „Лудогорец Арена” разградчани се наложиха с 2:0. Срещата бе дебют за Димитър Димитров начело на родния шампион. Селекцията на Херо може да съжалява, че не стигна и до по-сериозен успех, след като доминираше напълно през всичките 90 минути. Освен двете попадения пък, „зелените” играчи на два пъти уцелиха и гредите.

    И този резултат обаче е отличен преди реванша, след който само уникален срив в играта на българите може да им попречи да празнуват влизането си в групите на ЛЕ.

   Първото полувреме премина при тотален превес на Лудогорец. „Орлите” владееха топката в огромен период от времето. Гостите обаче се бяха окопали в собствената си половина и затваряха отлично подстъпите към собствената си врата. Това принуди тима от Разград да залага на далечни удари, които обаче не донесоха успех.

 

   В 8-ата минута, след заучено изпълнение на корнер, топката стигна до Анисе. Ударът му от въздуха, обаче бе избит с невероятен рефлекс от вратаря на гостите. Силен удар от далечно разстояние на Мисиджан също бе отразен от Кардум. И Натанаел стреля извън наказателното поле, но неточно.

  Чак в 26-ата минута гостите се престрашиха да погледнат към вратата на Дос Сантос. Янушаускас стреля от дъгата пред наказателното поле, но изключително неточно. 11 минути по-късно Лудогорец пропусна чудесна възможност. Натанаел центрира отляво, Сисиньо засече от ъгъла на вратарското поле, но прати топката високо над вратата.

   Малко по-късно напрежението на терена се покачи. Футболисти на двата отбора се спечкаха в центъра на терена, но не се стигна до по-сериозни сблъсъци. Всичко се размина с по един жълт картон за двата отбора – на Козмин Моци и Абу Бакр. За защитника на Лудогорец, обаче той се оказа фатален, тъй като ще бъде наказан за реванша. В края на полувремето хубав удар на Вандерсон бе избит с шпагат от Бакр.

   В първите 1-2 минутки на втората час, Судува заигра малко по-активно, но всичко приключи дотам. Лудогорец натисна сериозно своя опонент, като с всяка изминала минута това ставаше все по-отчетливо.

   В 54-ата минута малко случайно топката стигна до Анисе, чийто удар от непосредствена близост бе неточен. Секунди по-късно Дяков изведе Кешеру в наказателното поле, но ударът му бе блокиран. В 57-ата минута Лудогорец по чудо не поведе. Саша стреля по диагонала, но се получи пас към Мисиджан. Последният от 2-3 метра прати топката в напречната греда.

 

    Логичното все пак се случи в 61-ата минута, когато Козмин Моци успя да разбие забъркания от гостите бетон. Сисиньо центрира чудесно отдясно, а румънецът с глава прати топката в мрежата за 1:0. В 75-ата минута Лудогорец по чудо не удвои аванса си. Вандерсон засече от непосредствена близост с глава центриране отляво, но Кардум с уникален рефлекс спаси.

   Все пак, 60 секунди по-късно „орлите” стигнаха до второ попадение. Кешеру стреля от точката за изпълнение на дузпа, но вратарят изби с крак. Топката попадна у Мисиджан, който с топовен удар по диагонала не остави шансове на Кардум.

   Минутка преди края на редовното време, влезлият секунди по-рано Жоао Пауло открадна топката в наказателното поле и стреля незабавно, но в напречната греда.

  17 август 2017 21:30, Стадион: "Лудогорец Арена", Разград,
Гл.съдия: Себастиен Делфиер, Белгия

     Източник- novsport.com

Гол      
       


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha