Понеделник, 16 Септември 2024

Григор Димитров не остави шансове на Багдатис по пътя към третия кръг в Лондон

Григор Димитров не остави шансове на Багдатис по пътя към третия кръг в Лондон
Публикация   06 Юли, 2017   /     akcent.bg   /     428

   Григор Димитров се класира за третия кръг на "Уимбълдън" след безапелационна победа над кипъреца Маркос Багдатис. Българският тенисист се наложи с 6:3, 6:2, 6:1 и постигна осми успех в деветия си двубой срещу бившия финалист от Australian Open.

  Димитров беше безгрешен в първите два сета, които спечели по категоричен начин за по-малко от час игра. В третия той трябваше да отразява седем точки за пробив, но показа спокойна и търпелива игра в единствения по-напрегнат период от мача.

  Българинът достигна третия кръг на тревните кортове в Лондон за четвърта поредна година. В опит да влезе във втората седмица на турнира за пръв път след полуфинала си през 2014 г. той ще се изправи срещу победителя от мача между американеца Джон Иснър и Дуди Села от Израел.

 

Димитров завърши мача по изключително атрактивен начин - с труден, но печеливш плонж при добър опит за минаващ удар на съперника

   Димитров изигра много впечатляващи първи два сета. В първия той не допусна нито една непредизвикана грешка, а във втория - само една. В същото време българският тенисист пласира 20 уинъра, а Багдатис - 12 завършващи удара при 15 непредизвикани грешки.

 И в двата сета Димитров не даде нито една възможност за пробив на съперника, като спечели 36 от разиграните 43 точки в своите подавания.

  Той реализира една от двете си точки за пробив в първата част и две от трите си във втората, за да се доближи на сет от победата след по-малко от час игра.

 

© Reuters

Багдатис допусна осма загуба в деветия си мач с българина

   Въпреки че като резултат беше най-убедителна, третата част се оказа най-трудна за Димитров. След като до този момент нито веднъж не трябваше да спасява точка за пробив, още в първия си сервис гейм за сета той беше изправен пред цели четири.

  Полуфиналистът от 2014 г. се справи блестящо и измъкна подаването си. Веднага след това българинът получи шанс да пробие и не го пропусна. Ситуацията се повтори още веднъж. Димитров спаси нови три точки за пробив във втория си сервис гейм, след което за втори път спечели подаването на Багдатис в и поведе с 4:1.

  Световният номер 11 имаше трудности и при третия си сервис гейм.

  В него се стигна до четири равенства, но не и до точка за пробив и при петата си възможност българският тенисист затвърди пробива за 5:1. Трети пореден пробив сложи край на двубоя след 102 минути игра.

  Димитров приключи мача по изключително атрактивен начин - с много труден, но успешен плонж при добър опит за минаващ удар на съперника.

  Българинът завърши с 29 печеливши удара, включително девет аса, и 15 непредизвикани грешки, 14 от които в третия сет. Той реализира шест от осемте си възможности за пробив и излезе победител при 13 от 17-те си излизания на мрежата.

  Багдатис допусна 29 непредизвикани грешки при 19 уинъра. Той имаше успех само при 11 от 20-те си излизания на мрежата, спечели едва 29% при точките след втори сервис и записа четири двойни грешки при пет аса.

  Източник: Дневник



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha