Понеделник, 16 Септември 2024

`Дунав` -Русе очаква да получи `виза` за Европа

`Дунав` -Русе очаква да получи  `виза` за Европа
Публикация   18 Юни, 2017   /     akcent.bg   /     447

   Ръководството на "Дунав" -Русе обяви, че се готви за завръщане в европейските клубни турнири след 42-годишна пауза. Русенци очакват да получат мястото на ЦСКА в Лига Европа и заявиха, че вече са стартирали процеса по картотекиране на футболисти.

  "Дунав" още очаква формалната зелена светлина, за да получи заслуженото си място в Европа, като това трябва да се случи след заседание на УЕФА в понеделник, когато ще се утвърди окончателният списък с участващи отбори", се казва в изявлението на официалния сайт на клуба.

  От "Дунав" публикуваха списъка с възможни съперници, описание на част от отборите, които очакват да срещнат, както и обяснение как функционира жребият за квалификациите.

  "В понеделник, ако всичко се развие според очакванията на всички в Русе, "Дунав" ще бъде представляван от своя изпълнителен директор Ивайло Петков на жребия. Русенци се очаква и да използват своя градски стадион в Русе, който очаква формално разрешение от УЕФА за първия и втория предварителен кръг на Лига Европа", заявиха още от клуба.

   "Дунав" завърши на четвърто място при завръщането си в първото ниво на българския футбол след 25-годишно отсъствие. Клубът се надява, че УЕФА ще отмени решението на Българския футболен съюз (БФС) да даде лиценз на втория в класирането ЦСКА.

  Жребият за първия квалификационен кръг на Лига Европа е в понеделник, а първите мачове ще се играят на 29 юни. "В случай на благоприятен за нас развой, сме готови да реагираме адекватно", заявиха още от "Дунав".



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha