Неделя, 8 Септември 2024

Проект ще подобрява ` системите за навигация и топохидрографните измервания по р. Дунав

 Проект ще подобрява ` системите за навигация и топохидрографните измервания по р. Дунав
Публикация   13 Юни, 2017   /     akcent.bg   /     465

Общата стойност на проекта е 6 146 508 лв.

   В конферентната зала на хотел „Космополитан“ се проведе информационното събитие във връзка с приключването на проект „Подобряване на системите за навигация и топохидрографните измервания по р. Дунав – фаза 2“, на което присъства и  Валентин Колев, заместник областен управител на област Русе.

   Мероприятието започна с кратък филм по отношение строителството на хидрографния кораб – Дунав 1.

   Изпълнителният директор на ИАППД инж. Павлин Цонев представи визуализация от работата на специализирания катамаран за хидрографски проучвания, предмет на доставка по проекта.

  Плавателният съд е снабден с хидрографска апаратура и лазерна система, които служат за заснемане на дълбочините в речното корито и създаване на модел на терена по протежение на брега, островите и заливите. По този начин се дават насоки за състоянието и потенциалното изменение на корабоплавателния път в българския участък от река Дунав.

  В края на събитието, заместник областният управител изрази своето уважение към изпълнителния директор инж. Цонев, неговия екип и всички служители участвали в реализирането на проекта и увереността си, че специалистите, работещи на кораба ще вложат всичките си професионални умения за изпълнение на задачите си. Подчерта още, че проучването на река Дунав е важна предпоставка, заедно с поддържането на плавателния път, за спокойното и безопасно корабоплаване и навигация.

   Проектът се изпълнява в рамките на Договор за безвъзмездна финансова помощ №ДОПТТИ-5/30.03.2016 г., финансиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е 6 146 508 лв.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha