Четвъртък, 19 Септември 2024

Гришо е в третия кръг в Мадрид след победа над Карлович

Гришо е в третия кръг в Мадрид след победа над Карлович
Публикация   11 Май, 2017   /     akcent.bg   /     414

  Григор Димитров записа солидна победа над 22-рия в света Иво Карлович във втори кръг на "Мастърс" турнира в Мадрид. Гришо се наложи с 6:3, 7:5 и се класира за третиа кръг, където го очаква световният №9 Доминик Тийм.

  Това е четвърти успех за Димитров над Карлович в шест мача помежду им, като българинът вече има три поредни победи над 211-сантиметровия хърватин с бомбен сервис. През миналата година Гришо отпадна в първи кръг в Мадрид, а в тазгодишното си участие досега е натрупал 90 точки за ранглистата.

  По този начин Гришо изравни постижението си в Мадрид от 2013 и 2014 година, когато достигна до третия кръг, но беше спрян съответно от Стан Вавринка и Томаш Бердих. Ако успее да регистрира още една победа, Димитров ще изравни и най-доброто си постижение в испанската столица, което дойде през 2015 година, когато бе спрян на четвъртфиналите от Рафаел Надал.

   До този момент Григор и следващия му съперник Доминик Тийм са изиграли два мача от професионалния тур помежду си, като делят по една победа.

Източник tennis24.bg

 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha