Четвъртък, 19 Септември 2024

Левски - ЦСКА-София 0:3, ударно начало за `червените`

Левски - ЦСКА-София 0:3, ударно начало за `червените`
Публикация   29 Апр, 2017   /     akcent.bg   /     479

   Отборите на Левски и ЦСКА- София играят при резултат 0:3 в мач от четвъртия кръг на шампионския плейоф на Първа лига. Още във втората минута Арсенио Нунеш бе точен на празна врата. Кирил Десподов удвои в 6-ата минута. Каранга в 53-ата минута с глава също се разписа.

   Двубоят започна ударно за "червените", които още във втората минута водеха. Това стана благодарение на поредица от грешки на "сините". Първо Сашо Александров подари топката на противника, след това Лукин увисна, а след него неразчетено излезе и Митрев. Румънецът още веднъж не успя да пресече подаване на Густаво Кулма към Нунеш, който на празна врата бе точен. Интересното е, че той се разписа за 0:1 в 5-ата минута и на предното дерби.

  Попадението шокира играчите на Митов, които в 6-ата минута вече губеха с два гола. Този път точен бе Десподов. Талантливият нападател се възползва от грешка на Сашо Александров, като го изпревари след центриране на Антон Недялков и от няколко метра прати за втори път топката в мрежата на Митрев. Вратарят имаше претенции за игра с ръка на Десподов при поемането на топката.

Най-добрият играч на ЦСКА-София тази пролет вдигна своята фланелка, а под нея имаше надпис: "Защо винаги аз???". Голът е негов четвърти в синята врата, като предните три са с фланелката на Литекс.

Футболистите в червено оставиха инициативата на "сините", които нямаха нито един опасен удар в посока на Китанов. Въпреки двата гола Сектор "Б" се забавляваше, като опъна голяма хореография с лицето на Апостола и легендарното "Л", което символизира клуба, а под тях имаше надпис:"Давам ти живота си - той на теб принадлежи".

   На почивката Франсис Нар замени Георги Костадинов, а в 47-ата минута пропусна отлична възможност. Ганаецът се освободи технично от Манолев, Бодуров и Чорбаджийски, но стреля над гредата. Бабатунде Адениджи също влезе в игра за началото на второто полувреме, вместо Станислав Иванов.

  Сектор "Г" пък показа своята хореография в началото на втората част.

В 53-ата минута Каранга матира за трети път Митрев. Бразилецът изпревари Бурабия след центриране на Десподов и с глава увеличи още повече преднината на своя тим.


  Наставникът на Левски Николай Митов заложи на 18-годишния Станислав Иванов и 19-годишния Божидар Краев на върха на атаката в дербито с ЦСКА-София. Специалистът демонстрира смелост, тъй като първият има само два мача като титуляр. Подобно на предния сблъсък Митов залага на младок, като тогава пусна Николай Кръстев. Вратарят днес е резерва, а повторен дебют прави Божидар Митрев.

  Халфът Мехди Бурабия е единствената промяна при "сините" от равенството 1:1 с Дунав (Русе). Контузеният капитан Веселин Минев отново ще бъде заменен от Сашо Александров.

  Стамен Белчев е извършил само една промяна в своята единайсеторка от равенството с Лудогорец 1:1. Треньорът заложи на Давид Симао, който сменя в халфовата линия Петрус Бумал. Последният отбеляза попадението във вратата на шампионите, но има травма и ще гледа срещата от трибуните.


     ЛЕВСКИ - ЦСКА-СОФИЯ    0:3
0:1 Нунеш (2)
0:2 Десподов (6)
0:3 Каранга (53)

Източник: Спортал

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha