Четвъртък, 2 Май 2024

Румен Христов във Фейсбук: Да водим интелигентна предизборна борба, а не междуличностни нападки

Румен Христов във Фейсбук: Да водим интелигентна предизборна борба, а не междуличностни нападки
Публикация   08:00     08 Март, 2017 /     akcent.bg   /     669

   Румен Христов: Смятам, че предизборната кампания е време, в което политическите лидери, партии и коалиции трябва да представят пред своите избиратели идеите си за управление на страната. Да заявят ясно пътя, по който ще върви България, ако те са във властта, а ако са в опозиция дали ще бъдат категоричен коректив на управляващите. Вече втора седмица ежедневно се срещам с много избиратели от Русе и региона и коментирам програмата и идеите на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“.

  Нито веднъж не си позволих да нападна лично другите участници в предизборната надпревара, освен през призмата на политическите им платформи. За голяма моя изненада, за кой ли път, тази сутрин, установих, че наши бивши съидейници от Реформаторския блок базират предизборната си агитация на „стреляне“ срещу нас, бившите им колеги, благодарение на които те имат представители в местната власт, както и депутати в 43-я Парламент.

   За мен, този подход на водене на предизборна кампания е израз на пълна немощ по отношение на политически идеи и визия за бъдещето на България. Очевидно тези наши бивши колеги все още не са намерили себе си и запълват екранното време с коментари основно за доскорошните си съидейници, като забравят, че основният ни опонент е БСП . Бога ми, не разбирам тази братоубийствена война, която водят доскорошните ни колеги. Война, която няма да им донесе успех на тези избори, но ще попречи и  на нас да имаме по-голямо представителство в Парламента. И още веднъж да кажа – вината, за това да не сме заедно на тези избори не е наша. Не ние напуснахме реформаторския блок. А лично аз, до последния момент, водих преговори и се надявах да постигнем съгласие за единно явяване.

Слушам ги, например, как твърдят, че само те били против реализирането на т.нар. Голям шлем – АЕЦ Белене, Бургас – Александрополис и Южен поток. Многократно и категорично,и аз, и СДС, и коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ сме заявявали и заявяваме, че тези проекти са ненужни на България, икономически неизгодни и не трябва да бъдат реализирани. Те обслужват чужди, а не български интереси.

Избирателите в България са политически грамотни хора и знаят много добре, че коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ ще бъде единственият представител на автентичната десница в 44-я Парламент. Убеден съм, че това ще е така, защото всеки, който следи нашето говорене и нашите идеи е наясно, че ние като десни хора не си позволяваме популистки и неизпълними обещания и обясняваме ясно, без лъжи какъв е пътят за стабилизиране на икономиката, за съживяването на малкия и среден бизнес, който е гръбнакът на всички икономически развити страни.

  В моите срещи ще продължа да говоря на хората за нашата програма и визия за развитието на България, а не да се заяждам на дребно с нашите доскорошни колеги.

  На тях ще кажа само – вие сами направихте избора да напуснете Реформаторския блок и ако се лутате след този избор, то за това ние нямаме вина.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha